D66 wil groenere schoolpleinen in de gemeente Zutphen

D66 wil groenere schoolpleinen in de gemeente Zutphen

D66 Zutphen wil heel graag dat de schoolpleinen in onze gemeente een stuk groener worden. Groen, gras en hout en zand nodigt uit tot onderzoeken, spelen en bewegen. De provincie Gelderland heeft een miljoen subsidie per eind 2018 vrij gegeven en de partij wil graag dat onze scholen daar maximaal gebruik van kunnen maken. Hiervoor dienen ze aankomende raadsvergadering een motie in.

"Groene schoolpleinen zorgen, naast dat zij veel meer uitnodigen tot spelen en ontdekken als stenen schoolpleinen, ervoor dat het regenwater beter afgevoerd kan worden en dat het minder warm is op de pleinen. Afgelopen zomer heeft de noodzaak daarvan zich wel bewezen", luidt de toelichting van fractievoorzitter Ingrid Timmer. Ze verzoeken daarom het college om alle scholen binnen onze gemeente zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van deze subsidies en hen te ondersteunen in de aanvraag.

"Het zou mooi zijn als het College, partijen als de scholen,  de waterschappen en het IVN, bij elkaar brengt om samen de schoolpleinen te vergroenen en daarnaast het plein te gebruiken als levend lesmateriaal/ lokaal", aldus Timmer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.