Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Lochem is een 78-jarige fietser omgekomen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Dodelijk ongeluk tussen fietser en vrachtwagen in Lochem

Een fietser is in het centrum van Lochem geschept door een vrachtwagen. Het slachtoffer, een man, is overleden door de zware verwondingen. Hulp van toegesnelde hulpverneners mocht niet meer baten.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Eerbekenaar (25) schopt beveiliger tegen hoofd op Bokbierdag

Een 25-jarige man uit Eerbeek heeft op Nationale Bokbierdag in Zutphen tegen het hoofd van een beveiliger geschopt. Dat gebeurde nadat de man was aangehouden voor belediging. Hij was zó agressief dat de handboeien doormidden braken na zijn aanhouding.

Open dit artikel…

Bezuiniging op Zutphense bibliotheken vrijwel zeker geschrapt

De bezuiniging op de Graafschap Bibliotheken in Zutphen gaat niet door. Het college stelde voor om 150.000 euro per jaar te bezuinigen, maar politiek en burgers kwamen in actie. Het definitieve besluit moet nog genomen worden in de raadsvergadering in november. Maar tijdens de vergadering van maandagavond bleek al dat er een ruime meerderheid is voor het schrappen van het voorstel. SP, PvdA, GroenLinks, CDA en D66 steunden het amendement.

Open dit artikel…

Klimaatkast op Zutphens stadhuis wordt voor twee ton verplaatst

De beruchte klimaatkast die op het stadhuis van de gemeente Zutphen staat, wordt verplaatst. Dat gaat 197.000 euro kosten. Opmerkelijk, gezien er ondertussen hard bezuinigd moet worden. Tijdens een forumvergadering maandag waren er weinig bezwaren vanuit de politiek. Omwonenden van het stadhuis zijn blij dat het gevaarte anders geplaatst gaat worden. De kast is een stuk hoger dan de oude en bovendien was er geen vergunning.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Hefige brand in rieten dak in buitengebied Brummen

Er woedde woensdagmiddag een grote brand in een woning met een rieten kap. De woning staat in het buitengebied van Brummen, langs de Voorsterweg.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Wat doen onze regenbooggemeenten met Coming Outdag?

Het is Internationale Coming Outday. Oftewel: 'uit de kast komen'-dag. Op deze dag staan we stil bij de acceptatie van homo's, biseksuelen, lesbienne's, transgenders en meer. Maar wat doen 'onze' regenbooggemeenten?

Open dit artikel…

Middelbare scholen in Zutphen besteden steeds meer aandacht aan homo-acceptatie

De middelbare scholen in de gemeente Zutphen besteden steeds meer aandacht aan het onderwerp homoseksualiteit. Dat blijkt uit rondvraag van deze nieuwswebsite. In 2016 kwam uit een soortgelijk onderzoek dat scholen het erg slecht deden. Eind november 2016 vertelde scholieren dat ze vonden dat er veel te weinig aandacht werd besteden aan het onderwerp LGBT+. Op het Isendoorncollege werd er amper in lessen gesproken over homo-acceptatie. Op het Pratijkonderwijs in Zutphen leek het zelfs een taboe te zijn. Toentertijd stelde de SP vragen in de gemeenterad over het onderzoek, daar gaf de wethouder aan dat de gemeente bezig is met het onderwerp. En dat blijkt goed te zijn gegaan!  Het is in de afgelopen twee jaar namelijk erg veranderd op de scholen. 

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.