ProRail gaat zelf onbewaakte overwegen sluiten met betonblokken

REGIO - Spoorbeheerder ProRail gaat zelf onbewaakte spoorwegovergangen sluiten. Dat willen ze doen middels betonblokken. Dat zegt topman Pier Eringa in de Telegraaf.

Volgens hem duren de gesprekken in de politiek veel te lang. "Ik vind het onverantwoord om nog langer af te wachten tot iedereen is uitgepraat. Als er weer een ongeluk gebeurt, willen wij niet het verwijt krijgen dat we niks doen. Dat is niet meer uit te leggen", zegt hij in de krant.

Protest

Hoewel menig burger voorstander is van het sluiten van de onbewaakte overgangen, komt er vaak protest uit de directe omgeving. "Dat zijn boeren of wandel- en fietsverenigingen" zegt Eringa. De actiegroepen klagen vaak over slechtere bereikbaarheid van hun huizen of percelen of het verdwijnen van oude fietsroutes.

Vorig jaar keurde de gemeenteraad van Lochem een voorstel af om meerdere onbewaakte spoorwegovergangen te sluiten. Volgens de raad had het college haar huiswerk niet goed gedaan, omdat er veel protest kwam uit de omgeving van de overgangen. Onder meer boerenorganisatie LTO klaagde over de versnippering van landbouwgrond en een paardenpension was bang voor klantenvermindering.

 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.