Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In een Zutphense flat woedde donderdagavond brand.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Directeur Bibliotheken: 'Twee vestigingen openhouden is mogelijk'

De vestiging in Warnsveld én de vestiging in Zutphen openhouden. Volgens directeur Gerard Huis In 't Veld van de Graafschap Bibliotheken kan het. Maar het kan alleen als de bezuiniging van tafel gaat én er geld bijkomt. Dat is mogelijk, stelt hij in een overzicht van vragen en antwoorden. Dat overzicht is onder meer verstuurd naar de gemeenteraad. Het college was tijdens de besprekingen over de bezuinigingen helder: een voorstel kan alleen worden geschrapt als er dekking voor is. In andere woorden: het geld moet dan ergens anders vandaan komen.

Open dit artikel…

Gelre Ziekenhuis sluit operatiekamers vanwege tekort aan personeel

Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen sluit operatiekamers vanwege een tekort aan personeel. Ook bij de vestiging in Apeldoorn is er minder capaciteit. Patiënten moeten rekening houden met langere wachttijden en operaties die niet doorgaan. Tijdens de zomervakantie was het tekort al merkbaar. De afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) komt niet in gevaar. Er is wel genoeg personeel om die operaties uit te voeren, een acuut gevaar is er dus niet.

Open dit artikel…

Zutphen: 'Onderzoek nodig voor gratis beschermingsbewind'

Gratis beschermingsbewind aanbieden voor inwoners van de gemeente Zutphen kan niet zomaar. Er is eerst grondig onderzoek nodig, blijkt uit beantwoording van vragen van de SP. De partij pleitte vorige maand voor gratis bewind vanuit de gemeente. Nu wordt dat gedaan door commerciële, vaak dure, bureaus. De gemeente betaald het bewind als de inwoners het niet kan betalen. Dat is vaak het geval, omdat iemand die onder bewind staat zijn of haar financiële situatie niet onder controle heeft.

Open dit artikel…

Binnenstadbewoners uiten nu ook al kritiek op de Bokbierdag

Nadat de kermis zeer waarschijnlijk verplaatst gaat worden vanuit de binnenstad in Zutphen is er nu ook kritiek op de Bokbierdag. Binnenstadbewoners vinden het “niet normaal dat er zoveel gedronken wordt” en ze “zijn de overlast beu.” Een kleine groep binnenstadbewoners hebben een brief naar de pers gestuurd waarin ze hun ongenoegen uiten over het evenement. Ook geven ze aan dat ze plannen aan het maken zijn om er mee naar de lokale politiek te stappen. “We hebben geprobeerd in gesprek te gaan met de organisatie. Maar die geven niet thuis. Misschien dat we weer naar de politiek stappen. Eerst kijken hoe de editie van dit jaar verloopt”, wordt uitgelegd in de brief. 

Open dit artikel…

Oppositie stuurt brandbrief over bezuinigingen naar Zutphens college

De oppositiepartijen van de gemeenteraad van Zutphen hebben een brandbrief gestuurt naar het college van burgemeester en wethouders. Daarin uitten ze grote zorgen omtrent de grote bezuinigingsopdracht die Zutphen te wachten staat. Vorige week werd bekend dat het begrotingstekort oploopt tot circa 16 miljoen euro. Het college heeft daar, volgens de oppositie, nog niet over gecommuniceerd richting de gemeenteraad. Uit de toon van de brief blijkt dat ze daar niet blij mee zijn.

Open dit artikel…

Gerucht over aanslag op Zutphense Bokbierdag is onjuist

Een opvallend gerucht gaat rond in Zutphen. Vrijdag 31 augustus is een man door een arrestatieteam aangehouden in de Stationsstraat in Zutphen. Volgens de geruchten zou de man een aanslag hebben willen plegen op Bokbierdag. De politie spreekt dat tegen. De aanhouding werd door veel omstanders gefilmd. Volgens de politie heeft de aanhouding absoluut niets te maken met een terreurdreiging of de voorbereidingen van een aanslag.

Open dit artikel…

Woning Zutphense flat onbewoonbaar na brand

Aan de Bruncknerstraat in Zutphen heeft donderdagavond een brand gewoed in een flatgebouw. De brandweer heeft snel opgeschaald naar een middelbrand. Verschillende blusvoertuigen zijn met spoed uitgerukt naar de woning uitgerukt. Ook was er veel politie op de been.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.