Thuiszorgers sturen brandbrief aan zorgbedrijven

Thuiszorgers sturen brandbrief aan zorgbedrijven

Een groep Zutphense thuiszorgers hebben een brandbrief geschreven aan de thuiszorgbedrijven. Ze schrijven over de werkomstandigheden die steeds slechter worden.  

De brief is onder andere naar AlfaZorg, Bions B.V., Zorgkompas en nog wat andere bedrijven verzonden. “Wij, de huishoudelijk zorgers van Zutphen, kregen de afgelopen tien jaar te maken met steeds slechtere werkomstandigheden en een steeds lager loon. Tien jaar lang gingen winst en concurrentie ten koste van ons. Jaar na jaar moesten we opnieuw solliciteren voor slechtere werkomstandigheden en een lager loon”, luidt het begin van de boodschap. 

Strijdbijl

De thuiszorgers pakken de strijdbijl uit de kast. “Nu is het tijd voor rechtvaardigheid”, vinden ze. Ze hebben de handen ineen geslagen om een poging te doen een “eerlijk” salaris te krijgen. De thuiszorgers: “Daarom roepen wij alle Zutphense zorgbedrijven op om nu te beginnen met het uitbetalen van het salaris waar wij volgens onze cao recht op hebben. Zorgkompas heeft onlangs aangegeven om dit vanaf de eerstvolgende dag van uitbetaling te gaan doen. Wij hopen dat de rest dit goede voorbeeld volgt.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.