Verbouwing zes jaar oude gemeentehuis Lochem kost ruim half miljoen
De binnenkant van het Lochemse gemeentehuis.

Verbouwing zes jaar oude gemeentehuis Lochem kost ruim half miljoen

Het in 2012 opgeleverde gemeentehuis van Lochem moet na 6 jaar voor ruim een half miljoen worden verspijkerd. De reden is de komst de 't Baken, een loket voor werk & inkomen en (jeugd)zorg. Daarvoor is volgens de gemeente een herinrichting van het pand nodig. Daarnaast moet mogelijk ook voor PlusOV extra ruimte worden gecreëerd. 

De investering maakt deel uit van de begroting voor 2019. Raadsleden stelden er maandagavond vragen over een wethouder Bert Groot Wesseldijk. Die gaf aan dat 't Baken zo’n 50 nieuwe werkplekken vereist. Daar is de inrichting van het gemeentehuis niet op berekend.

Werkplekken

Navraag bij de gemeente leert dat dat de totale investering 540.000 euro bedraagt. Het grootste deel daarvan gaat naar het inrichting van nieuwe werkplekken met onder meer bureaus en kasten en de aanleg van ICT. Dit kost 320.000 euro.  De rekensom leert dat dit 6.400 euro per werkplek is, uitgaande van 50 plekken.

Voor bouwkundige aanpassingen, zoals het plaatsen van systeemwanden en deuren en leggen van vloerbedekking is een bedrag van 120.000 euro nodig. Verder zijn kleinere bedragen begroot voor aanpassen van electra en water en voorbereidings- en overige kosten.

PlusOV

Voor PlusOV moet eveneens extra ruimte worden gecreëerd in het gemeentehuis. Het gaat om 7 extra werkplekken. Dit kost zo’n 40.000 euro. Of dit ook echt nodig is hangt af van de toekomst van PlusOV. De negen deelnemende gemeenten moeten voor 1 november aangeven of ze willen doorgaan met deze gemeenschappelijke regeling voor leerlingen- en Wmo-vervoer. Apeldoorn, de grootste deelnemer, besloot vorige week eruit te stappen. Lochem heeft nog geen besluit genomen.

't Baken is deels het Lochemse antwoord op de opheffing van Het Plein per 1 januari. Alles wat de maken heeft met werk en inkomen gaat van Zutphen naar Lochem. 't Baken wordt een centraal loket voor alles was met het sociaal domein te maken heeft,.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.