Democratisch Brummen: 'Zijn wij dan door het college op het verkeerde been gezet?'
Het gebouw aan de Kollergang.

Democratisch Brummen: 'Zijn wij dan door het college op het verkeerde been gezet?'

Democratisch Brummen is ontstemd over de gang van zaken omtrent de aankoop van een gebouw door de gemeente Brummen. Het college wil een bedrijfspand in Eerbeek kopen ten behoeve van een centrum voor arbeidsontwikkeling. Op die plek moet de opvolger van werkvoorziening Delta-Werkt komen.

Maar de manier waarop het college het pand wil kopen, valt niet goed bij de partij. Het college stelde dat er weinig 'bedenktijd' was en dat er snel gehandeld moest worden. "Een oneigenlijk drukmiddel dus", stelt de fractie.

Funda

Ook stelde het college dat huren geen optie was. "Terwijl op Funda Business beide mogelijkheden werden aangeboden, zowel koop als huur." En dat schiet in het verkeerde keelgat bij de raadsleden. "Zijn wij dan door het college op het verkeerde been gezet?"

Omdat het gebouw eigenlijk te groot is voor de nieuwe werkvoorziening, wil de gemeente het deels gaan verhuren. Volgens Democratisch Brummen zelfs aan de voormalig eigenaar, de verkoper, van het pand. "De gemeente behoort niet op de stoel te gaan zitten van een makelaar in onroerend goed."

De gemeenteraad heeft, ondanks een oppositie die tegen stemde, wel toestemming gegeven voor de aankoop. Er lijkt dus geen weg meer terug te zijn.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.