FC Zutphen verloor zuur van IJ.V.V.

FC Zutphen bleef in de competitie opening in de 2e klasse H onverdiend met lege handen achter, na een 0-1 verlies tegen IJ.V.V.. Het met veel enthousiasme spelende jonge team van FC Zutphen had op grond van het vertoonde spel tegen IJ.V.V. minimaal een gelijk spel verdiend.

Maar in een onoverzichtelijke situatie in de 80e minuut raakte Hugo Groters de bal verkeerd, waarna die tot verbijstering van alles wat FC Zutphen was, in het doel verdween. Een ongelukkig eigen doelpunt dat de beste speler kan over komen, en waar de jonge speler, die net daarvoor was ingevallen niet te lang bij stil moet blijven staan. Het was wel een dieptepunt van een aantrekkelijke wedstrijd die beide ploegen op de mat legden.

Beste kansen

Het jonge elftal van FC Zutphen begon zonder schroom aan de wedstrijd tegen de titelkandidaat uit IJsselmuiden. Een uitstekende pass van Rik Vlutters bracht de bal bij Jelle Macare, maar deze stuitte op de sterke doelman Jasper Fix. Aan de andere kant had rechts back Marco Kroese het lastig tegen de snelle en behendige links buiten Willem Bel, de beste man bij IJ.V.V.. Maar de verdediging van FC Zutphen, waaronder ook Marco Kroese, kreeg steeds meer grip op de aanvallers, naarmate de wedstrijd vorderde.

Even later was het wederom Jelle Macare die net over schoot na een goede pass van Nathan Greven. Aan de andere kant was er een prima mogelijkheid van Ozhan Kardag, die alleen op dook voor doelman Owen Rietman, maar eveneens over schoot.

Scoren

Via de continu dreigende snelle linker spits, Jesse de Vries, had FC Zutphen moet scoren. Hij stevende alleen op doelman Fix af, na een uitstekende dieptepass van Rik Vlutters. Hij stuitte echter eveneens op de goalie. FC Zutphen toonde aan zeker niet de mindere te zijn, maar speelde wat te gehaast en te slordig. Dat nam niet weg dat even later de Zutphenaren pech hadden na een bal op de lat van Khen Bakkerweerd, na een uitstekende actie van Jesse de Vries.  Aan de andere kant had IJ.V.V. eveneens moeten scoren via Ozhan Kardag, maar hij schoot naast. De beste mogelijkheid was voor Nathan Greven. Hij stevende alleen op doelman Fix af, na een slordigheid achterin, maar opnieuw was de doelman de winnaar, door de bal uitstekend te stoppen.

Tweede helft

Beide ploegen waren in de eerste periode na de rust niet echt gevaarlijk meer. FC Zutphen bracht iets meer body op het middenveld door in de rust Nando Bleumink te wisselen voor Niek Meijer. In de felle duels moest Marco Kroese in de 66e minuut het veld met een blessure verlaten, en werd hij vervangen door Hugo Groters.

In de 78e minuut kwam Jan van der Mark, voor de technisch vaardige middenvelder David te Slaa.  Eigenlijk had een ieder zich verzoend met een gelijk spel, maar in de 80e minuut ging het door het eigen doelpunt alsnog mis voor FC Zutphen. Een sterk slot offensief mocht niet baten.

FC Zutphen gooide in de laatste 10 minuten alle schroom van zich af. En IJ.V.V. moest met man en macht verdedigen. De Zutphenaren hadden pech dat een prima schot via een kluwen van spelers door een eigen speler van FC Zutphen van de vijandelijk doellijn werd gehaald. En even later belandde een prima inzet net over het doel. Laatste man Hidde Ruessink werd, vanwege zijn goede verdedigende spel, verkozen tot man of the match, maar een doelpunt voor de Zutphenaren zat er helaas niet meer in.

Volgende week wacht in Oldenzaal opnieuw een zware wedstrijd tegen de Esch dat het Zwolse WVF in eigen huis met 0-1 klopte.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Marco Kroese ( 66. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Slaa ( 78. Jan van der Mark), Nando Bleumink ( 46. Luuk Meijer), Rik Vlutters, Jelle Macare, Nathan Greven, Jesse de Vries.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].