Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De toekomst van \'t Warnshuus staat op het spel door de bezuinigingen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zutphense VVD'er wil sloopkogel tegen Hanzehof aangooien

Als het aan het Zutphense VVD-raadslid Marieke Schriks ligt, verdwijnt theater de Hanzehof letterlijk uit Zutphen. Dat schrijft ze in een artikel op haar eigen website. De huidige manier handhaven is volgens haar geen optie meer. "Je doet het goed of je doet het anders." Onlangs kwam er een rapport naar buiten over de toekomst van de Hanzehof. Bureau BMC kwam met drie voorstellen: 4,5 miljoen euro investeren in de huidige Hanzehof, slopen en een kleine zaal terugbouwen of het grote theater helemaal slopen. Kosten: 10 tot 14 miljoen euro.

Open dit artikel...

Restanten V1 in Zutphense uiterwaarden worden opgeruimd

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is samen met het specialistische bedrijf ARMAEX begonnen met het opruimen van de V1 in de Uiterwaarden van Zutphen. In de zomer van vorig jaar werd het onbemande vliegtuigje, welke in de Tweede Wereldoorlog is afgevuurd, ontdekt. De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Meindert is boos omdat de Warnsveldse bibliotheek weg moet

De Warnsveldse Meindert Hagenbeek is niet te spreken over het feit dat de bibliotheek in Warnsveld waarschijnlijk weg moet. De bezuinigingen zijn de oorzaak hier van. Hagenbeek strijdt om de bibliotheek te laten bestaan.

Lees verder onder de video...

Open het dossier over de bezuinigingen...

Natuurkundedocent op Zutphense school beweert in les dat 9/11 geen aanslag was

Jan Allaart, natuurkundedocent op het Zutphense Baudartius College, zorgt voor een hoop commotie nadat hij uitspraken deed over 9/11. Leerlingen zijn verbaasd dat de man beweert dat het geen aanslag was. Leerlingen van de school vertellen dat de man een les openende met de stelling: '9/11 was geen aanslag'. Hij zou vertelt hebben dat de Amerikaanse regering achter de aanslagen zitten. 

Open dit artikel...

Zutphense muzikanten brengen 'het beste medicijn' bij patiënten Gelre Ziekenhuis

Ze gaan misschien wel het 'beste' medicijn brengen naar patiënten van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Een medicijn wat voor élke patiënt geschikt is: muziek. De Zutphense Luuk Nengerman en Benjamin Kuijpers halen het concept 'Bedside Buskers' naar Zutphen. "Volgens mij is het bedacht door de saxofonist van Bruce Springsteen. Bij alle concerten die ze speelden, gingen ze even op bezoek bij het lokale ziekenhuis" vertelt Luuk Nengerman. Twee muzikanten uit Deventer haalden het naar het Deventer Ziekenhuis. Daar werd Luuk ook uitgenodigd om te spelen.

Open dit artikel...

Zutphense kinderopvangen hebben geen elektrische bakfiets of weigeren iets te zeggen

Een groot deel van de kinderopvangen in Zutphen wil weinig zeggen over het gebruik van een elektrische bakfiets of 'Stint'. Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven in Oss, bij een aanrijding tussen een trein en zo'n bakfiets. Hoewel het onderzoek nog loopt, wordt er gesproken over een probleem met de remmen. Door heel Nederland stoppen kinderopvangen direct met het gebruik ervan. Maar het blijft nog onduidelijk of ze in Zutphen ook gebruikt worden, wel staan ze in de schuur bij minstens één kinderopvang. Veel van de organisaties houden hun kaken stijf op elkaar. Bijvoorbeeld Kinderopvang Kindernet, met een locatie in Zutphen en een locatie in Warnsveld. "Wij doen daar geen uitspraken over" vertelt een medewerker. Op de vraag waarom niet, antwoorden ze "daarom niet". Daarna werd de verbinding verbroken en namen ze de telefoon niet meer op.

Open dit artikel...

Graafschap Bibliotheken wil huur beide vestigingen in Zutphen opzeggen

Eén van de twee vestigingen van de Graafschap Bibliotheken in de gemeente Zutphen gaat dicht, óók als het bezuinigingsvoorstel niet doorgaat. Dat zei directeur Gerard Huis in 't Veld donderdagavond bij de gemeenteraad. Desondanks kondigde hij aan de huur van beide vestigingen op te zetten, als 'voorzorgsmaatregel'. Hij vertelde dat de bibliotheken al sinds oktober vorig jaar in gesprek waren met het college van burgemeester en wethouders over de financiering. "Met onze huidige financiering was het al duidelijk dat de vestiging in 't Warnshuus op het spel stond." Ze waren in gesprek om er 150.000 euro bij te krijgen. Het college stelt nu voor om 150.000 euro te bezuinigen. "Een verschil van 300.000 euro."

Open dit artikel...

Brummense raad geeft groen licht voor zonnepark Hall

De gemeenteraad van Brummen heeft ingestemd met een ontwerpverklaring van geen bedenkingen omtrent het toekomstige zonnepark in Hall. Daarmee kan de initiatiefnemer verder met zijn zonnepark. Het zonnepark werd donderdagavond in de gemeenteraad besproken. Veel partijen hadden wel enkele twijfels, maar stemden toch in. Alleen GroenLinks stemde tegen de verklaring.

Open dit artikel...

Toekomst 't Warnshuus op het spel door bezuinigingen

De toekomst van kultuurhuus 't Warnshuus in Warnsveld staat op het spel. Door de bezuinigingen van de gemeente Zutphen dreigen ze een groot deel van hun inkomsten te verliezen. Hun grootste huurder, de bibliotheek, moet mogelijk een vestiging sluiten.

Lees verder onder de video...

Open het dossier over de bezuinigingen...

In Warnsveld is een natuurparkje geopend

Warnsveld heeft er sinds zaterdag een natuurparkje bij. Dit kleine park, genaamd het Trefpark, is zaterdagochtend onthuld door wethouder Annelies de Jonge. De naam is bedacht door buurtbewoners. Uit tientallen suggesties is deze gekozen. De Jonge vergelijkt het park met de parkjes die ze in Barcelona hebben. "Toen ik daar afgelopen zomer was, merkte ik dat ik me er thuis voelde ondanks de vele toeristen en auto’s. Dat komt omdat er in Barcelona zoveel ontmoetingsplekken zijn gecreëerd. Wat jullie hier nu ook in Warnsveld hebben gedaan."

Open dit artikel...

Brand in schuur met hooi en tractoren

In Zutphen woedde zondagochtend een brand in een schuur. In de schuur lag hooi opgeslagen, ook stonden er enkele tractoren. Het gaat om een grote schuur van 10 bij 14 meter. De brandweer was met meerdere wagens uitgerukt naar de brand. Onder meer met een grote watertankwagen om het vuur te kunnen bestrijden. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zwaargewonde bij frontale botsing op N346 Warnsveld

In Zutphen woedde zondagochtend een brand in een schuur. In de schuur lag hooi opgeslagen, ook stonden er enkele tractoren. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Almenseweg. Eén van de slachtoffers is zwaargewond geraakt. De andere zijn lichter gewond, maar toch meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.