Instanties doen onaangekondigde controle bij Brummense bedrijven

Instanties doen onaangekondigde controle bij Brummense bedrijven

Diverse instanties hebben dinsdag een onaangekondigde handhavingsactie uitgevoerd in Brummen. De gemeente, politie, het waterschap en de omgevingsdienst deden mee aan de actie. De gemeente Brummen koos de locatie uit: industrieterrein De Hazenberg.

De gemeente noemt de actie 'geslaagd'. "De samenwerking tussen de verschillende diensten was uitstekend en ook de medewerking van de ondernemers die onverwacht bezoek kregen." De meeste ondernemers hadden de zaken op orde en er werden slechts drie overtredingen geconstateerd.

'In één keer doorgelicht'

De samenwerking van de instanties werkte goed, aldus de gemeente. "Of het nu gaat om bijvoorbeeld eisen op het gebied van milieu en gezondheid, bouwtechnische aangelegenheden of arbeidsrechtelijke of fiscale zaken. Het is goed dat deze diensten elkaar goed kennen, informatie uitwisselen en ook goed met elkaar optrekken."

Doordat de instanties samenwerken hebben de ondenemers er ook minder last van. De bedrijven waarbij de drie overtredingen geconstateerd werden, lossen dit samen met de desbetreffende instantie op. Het is ombekend om wat voor overtredingen het gaat.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.