Hovenaren worden helemaal gek van 'gevaarlijke vrachtwagens'

Hovenaren worden helemaal gek van 'gevaarlijke vrachtwagens'

"Ik verbaas me niet meer over dit soort dingen. Het gebeurt echt geregeld", reageert Hovenaar Minie op het feit dat vrijdagmiddag het treinverkeer plat lag doordat een vrachtwagen de viaduct ramde. Bewoners van de wijk zijn het zat dat vrachtwagens door de wijk gaan. 

Iets verderop in de straat woont Joran. Hij zag het vrijdag gebeuren. "Die truck was gewoon te groot. Net zoals zoveel vrachtwagens of bussen die tegen de viaduct aan rammen. Het staat pas bij de viaduct zelf aangegeven, en daar letten ze niet goed op." Joran was er eerder deze zomer ook getuigen van dat een vrachtwagen over de berm de N345 op schoot in de wijk. "Ook weer zo'n inschattingsfoutje."

"Na zoveel keren moeten ze er maar eens naar gaan kijken"
Hovenaar Joran

Eens in de zoveel tijd rijdt er een vrachtwagen of bus tegen de viaduct in de wijk aan. Dit heeft direct veel invloed op het treinverkeer, omdat het bij ProRail standaard protocol is om het goed te controleren. Op social media wordt kritisch gereageerd op het incident. "Als je van Apeldoorn afkomt staat nergens aangegeven hoe de hoogte Alleen op het laatste moment dan kan je ook bijna nergens fatsoenlijk keren Dus niet de schuld bij de chauffeur maar bij wegbeheer die er niets aandoet", schrijft de Zutphense Han. Dit zien ook Minie en Joran. "Het mag inderdaad wel veel eerder aangegeven worden", beklemtoont Minie. "Na zoveel keren moeten ze er maar eens naar gaan kijken", vult Joran aan. 

Verbod

Carolina vindt dat er een verbod moet komen op vrachtwagens in de wijk. "Ze kunnen dus gewoon niet onder de viaduct door. En als ze in de wijk gaan rijden schieten ze over de berm heen. We hebben super kleine straatjes. Kan er niet gewoon een verbod komen?" 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.