Handtekeningenactie aangekondigd op Zutphense kermis

Handtekeningenactie aangekondigd op Zutphense kermis

Deze week is er weer kermis in de Zutphense binnenstad. Maar de kans is groot dat dit de laatste keer is op deze locatie. Vrijdag halen kermisexploitanten daarom samen met de SP handtekeningen op voor het behoud van de kermis in de binnenstad.

"De binnenstad is van ons allemaal. We gaan samen over het al dan niet verplaatsen van de kermis, niet één persoon of één groep,’" aldus SP-fractievoorzitter Nils Müller, "Wij vinden dat de kermis alleen verplaatst kan worden als er in overleg met alle betrokkenen tot een goed alternatief gekomen wordt." 

Kersmisexploitant Ida Oostenenk: "Wij vrezen dat verplaatsing de doodsteek van de kermis zal zijn en dat de inwoners van Zutphen hun kermis wordt afgenomen." 

Politiek

De SP heeft samen met PvdA en D66 middels een motie een voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In die motie spreekt de gemeenteraad uit dat de kermis voor de binnenstad behouden moet blijven totdat in samenspraak met alle betrokkenen tot een goed alternatief is gekomen. De motie wordt binnenkort besproken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.