Sporthal De Mene eindelijk weer open na vochtproblemen

Sporthal De Mene eindelijk weer open na vochtproblemen

Sporthal De Mene in de Zutphense wijk Leesten is weer in gebruik genomen door scholen en verenigingen. De hal werd vorig jaar gesloten vanwege vochtproblemen. Dinsdag 28 augustus starten de eerste scholen weer met de gymlessen in de hal.

Met de start van het nieuwe schooljaar en sportseizoen kunnen scholen en verenigingen weer gebruik maken van Sporthal De Mene. Vorige week zijn de laatste werkzaamheden verricht aan de hal. De sporthal had te kampen met vochtproblemen. Hierdoor werd de gymvloer glad. Om gevaarlijke situaties te voorkomen sloot de gemeente Zutphen vorig jaar november de hal. Het vochteuvel was bij de gemeente Zutphen bekend en is een gevolg van een fout tijdens de bouw van de hal.

Veranderingen

In het afgelopen half jaar is de gehele sportvloer er uitgehaald en is een hele nieuwe cementdekvloer aangebracht. Buiten rondom het gebouw is een drainage aangelegd zodat het vocht goed weg kan en de aansluiting tussen de wand en de vloer is waterdicht gemaakt. In oktober wordt de beplanting nog aangebracht. Ook wordt de buitenzijde nog gereinigd en krijgt de hal LED-verlichting.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.