Brummen waarschuwt: laat je caravan niet voor de deur staan

Brummen waarschuwt: laat je caravan niet voor de deur staan

Het einde van de schoolvakantie nadert, waardoor veel mensen langzamerhand weer terugkomen van hun vakantie. Wie met het vliegtuig gaat hoeft alleen zijn koffer uit te pakken. Maar ga je met de caravan heb je meer uit te pakken. Daar moet je haast mee maken, aldus de gemeente Brummen.

Het is namelijk niet toegestaan je caravan langer dan drie dagen voor de deur te hebben staan. Tenzij het natuurlijk je eigen terrein is, dan mag het wel. Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Parkeerplaatsen

De reden daarvoor is dat er slechts een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen zijn in de gemeente. "Ook vinden veel mensen het niet prettig om langere tijd tegen een caravan of aanhangwagen aan te moeten kijken. Verplaats daarom uw caravan of vouwwagen bijvoorbeeld naar eigen terrein of een stalling." schrijft de gemeente.

Het verbod geldt overigens niet alleen voor caravans, maar ook voor vouw- of aanhangwagens. De waarschuwing van de gemeente heeft niet persé iets te maken met de vakantie, het verbod geldt namelijk het hele jaar door. Onbekend is of de gemeente ook actief gaat handhaven.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.