Brand boerenschuur Zutphen mogelijk ontstaan door vuurwerk

Brand boerenschuur Zutphen mogelijk ontstaan door vuurwerk

De brand die zondagavond woedde in een boerenschuur in Zutphen is mogelijk ontstaan door vuurwerk. Getuigen melden dat ze vlak voordat de brand uitbrak vuurwerk gehoord hebben. 

Verschillende mensen weten te vertellen dat er in de buurt van de boerderij vuurwerk werd afgestoken zondagavond. “Ik hoorde het vuurwerk. Niet veel later hoorde ik veel brandweer. Dus één en één is twee in mijn ogen”, vertelt een bewoner van het vakantiepark bij Bronsbergen. 

De brandweer kan het verhaal bevestigen noch ontkennen. “Ik heb daar niets over gehoord. Maar we doen geen onderzoek naar de oorzaak, dus wij kunnen daar niets over zeggen”, vertelt Marijke van Dijk van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Onderzoek doen naar de brand is ook lastig. “Omdat de stal vanwege het blussen helemaal uit elkaar is getrokken is onderzoek lastig.”

Beter blussen

Van Dijk legt uit dat er wel onderzoek gedaan wordt. “We doen vooral onderzoek om voorlichting te kunnen doen en om in het vervolg beter en tactischer kunnen blussen. Dat we de oorzaak achterhalen is eigenlijk een bijzaak.” Ze gaat verder: “Daarnaast is er ook wat asbest vrijgekomen. Ook daarom is er besloten geen diepgaand onderzoek te doen.”

Bij de brand zijn een aantal geiten omgekomen die in de schuur leefde. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.