Het regent weer, is de droogte nu voorbij?

Het regent weer, is de droogte nu voorbij?

Na een extreem lange periode van droogte en hitte hebben we eindelijk weer regen gezien. Er is zelfs al twee keer code geel afgegeven door de neerslag, wind en onweer. 

Sinds eind vorige week kwam er flink wat water naar beneden. Maar hoe zit het dan met die droogte? Die lijkt voorbij, “maar toch is de droogte niet opgeheven. Als we naar het oostelijke deel kijken van de Achterhoek daar is nog maar 10 tot 15 millimeter gevallen. Terwijl bijvoorbeeld op de Veluwe al een millimeter of 40 naar beneden is gekomen”, legt Gelre FM-weerman Gerrit Vossers uit op de radiozender. 

Warmte

Het zal nog even duren voordat de natuur weer herstelt is na alle droogte. En de regen betekent ook niet direct dat de herfst begonnen is. “Woensdag is er wat meer zon. Dan wordt het weer een graad of 27. Donderdag vallen er in de middag en avond wat buien, het kan 26 of 27 graden”, legt de weerman uit. Hij noemt het “aardig zomerweer.” Later deze week gaat de regen dus weer afnemen. 

De verwachtingen zijn dat we geen lange tijd van droogte meer zullen krijgen. Wel zullen er weken met hoge temperaturen en veel zon voorbij komen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.