Volleyballers Dash in rouw om Zutphense Gerben
Gerben Eskes op een oudere foto.

Volleyballers Dash in rouw om Zutphense Gerben

  •  Herdenking bij club
  •  14 augustus 2018
  •  

Volleybalvereniging Dash in Vorden is in rouw na het overlijden van haar speler en trainer Gerben Eskes uit Zutphen. De man van 28 kwam donderdag om het leven bij een verkeersongeval in El Salvador.

Het ongeluk gebeurde toen Eskes samen met zijn vriendin onderweg was naar het vliegveld. De taxi waarin de twee zaten, werd aangereden door een dronken automobilist. Eskes overleed ter plekke. Zijn vriendin raakte lichtgewond.

Eskes speelde sinds vorig seizoen bij Heren 2 van Dash en was net begonnen als trainer van het Dames 2-team. "Hij was een gedreven en enthousiaste speler en trainer die sport heel hoog in het vaandel had staan", zegt Timmy van Lingen, voorzitter van de technische commissie van Dash, tegen Omroep Gelderland. "Het was heel onwerkelijk om het nieuws te horen."

Bijeenkomst

Dinsdagavond wordt er bij de club een bijeenkomst gehouden om stil te staan bij het overlijden van Eskes. De kantine van sporthal 't Jebbink in Vorden is dan open van 19.30 tot 21.30 uur "voor degenen die er behoefte aan hebben om samen te komen met elkaar om stil te staan bij dit grote verlies’", is te lezen op de website van de vereniging. Die spreekt van een 'verschrikkelijk drama'.

Er staan de komende weken nog geen wedstrijden op het programma, want het seizoen moet nog beginnen. "Echte wedstrijden heeft hij als trainer van het Dames 2-team helaas niet kunnen meemaken. Voor de zomer was hij al wel begonnen met de trainingen", aldus Van Lingen.

De Graafschap

Ook op stadion De Vijverberg in Doetinchem kwam het overlijden van Gerben hard aan. De Zutphenaar was supporter van De Graafschap en volgens trainer Henk de Jong een echte clubman. "Dit is wel weer een domper op alles", reageerde hij. "Ik had goed contact met die jongen. Verschrikkelijk, verschrikkelijk ook voor de familie."

De Boetners droegen hun optreden op Huntenpop in Ulft zaterdag op aan Eskes. Kevin Raaijman van de Achterhoekse rockband sprak de Zutphenaar regelmatig op De Vijverberg. ‘’Ik heb ook bij hem in de klas gezeten. Hij vroeg altijd wanneer we bij De Graafschap in de nieuwe kantine zouden spelen.’’

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.