Komende week kilometers omrijden in centrum Zutphen
Het asfalt is aan vervanging toe.

Komende week kilometers omrijden in centrum Zutphen

Denk je eindelijk af te zijn van het omrijden in de Zutphense binnenstad, wordt er weer wat afgesloten. Komende week, van maandag 13 tot en met zaterdag 18 augustus, wordt het Hogestraatje afgesloten. Dat kan maar zo kilometers omrijden betekenen.

Als je vanaf de Warnsveldseweg, Kleine Omlegging of Berkelsingel komt en je wilt naar de Polsbroek, heb je een probleem. Normaal gesproken rij je via de Laarstraat door het Hogestraatje en kom je op de Polsbroek uit, bijvoorbeeld om naar de Albert Heijn XL te gaan. Maar dat kan een weekje even niet, de gemeente gaat de straat voorzien van nieuw asfalt.

Omrijden

Dat betekend dus omrijden. Voor fietsers valt het mee, die kunnen omrijden via de Graaf Ottosingel. Automobilisten moeten wel een stuk om, doordat de Graaf Ottosingel éénrichtingsverkeer is.

De gemeente heeft een omleidingsroute bedacht die wordt aangegeven met verkeersborden. De route gaat via de Coehoornsingel, Burgemeester Dijckmeesterweg, de IJsselkade en de Houtwal. Al met al een flink stuk om.

De omleidingskaart van de gemeente Zutphen.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.