Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De dieren op de kinderboerderij zijn blij dat het minder warm is.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

De Noorderhaven is gewoon zonde, vinden de Zutphenaren

De Noorderhaven is alweer kapot. Een groot deel van de steigers zijn losgeraakt door een constructiefout van aannemersbedrijf Marimat. Hierdoor kunnen er momenteel geen boten aanleggen in een groot deel van de haven. Wij gingen de straat op om te vragen wat de Zutphenaren hier van vinden. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Brummense Wilma van T. vindt aanhouding rondom sekstoerisme maar een lachtertje

De Brummense Wilma van T. (77), die aangehouden is in een zaak over sekstoerisme in Nepal, neemt de aanhouding zelf niet zo serieus. Dat blijkt uit een aantal reacties die ze naar deze nieuwswebsite verstuurd heeft. Van T. is aangehouden omdat ze gesprekken zou hebben gevoerd met het gezin van een minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden voor het aanpassen van afgelegde verklaringen. Deze minderjarige jongen zou zijn misbruikt door haar 66-jarige broer. Zowel lokale, landelijke als internationale media hebben bericht over het verhaal, maar daar klopt volgens Van T. Weinig van. 

Open dit artikel…

Warnsvelds hitterecord blijft in stand

Hét hitterecord dat in 1944 in Warnsveld werd gevestigd is in stand gebleven. Op de vooralsnog laatste hete dag kwam het kwik niet hoger dan 36,8 graden. Het record staat op 38,6 graden. Volgens meteorologen was vandaag de laatste dag van de zomer waarop het record verbroken zou kunnen worden. Heet was het uiteindelijk wel, maar niet zo heet als in de zomer van 1944.

Open dit artikel…

Vooralsnog geen geheel rookverbod Gelre Ziekenhuis

Bij het Gelre Ziekenhuis in Zutphen komt voorlopig nog geen geheel rookverbod. De laatste tijd verbieden steeds meer ziekenhuizen in Nederland het roken helemaal. In Zutphen is roken bij het ziekenhuis alleen toegestaan op een paar aangewezen plekken. "Deze plekken zijn zo gesitueerd dat er zo min mogelijk overlast is voor patiënten, bezoekers en medewerkers." vertelt woordvoerder Carla Icking. Op alle andere plekken, op het terrein van het ziekenhuis, mag je niet roken. Het ziekenhuis heeft nog geen concrete plannen om het roken ook op die plekken te verbieden.

Open dit artikel…

Aantal natuurbranden dit jaar verdriedubbeld

Het aantal natuurbranden in de regio is dit jaar verdriedubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De stijging is met name te wijten aan de droogte. De cijfers zijn nog voorlopig, het jaar is natuurlijk nog niet voorbij. "Maar het natuurbrandenseizoen is normaal gesproken eind mei wel voorbij" vertelt Marijke van Dijk, voorlichter van de VNOG. "Het is best uitzonderlijk dat we nu nog dit soort branden hebben." De inschatting is dat het 'seizoen' nu wel aan zijn einde is.

Open dit artikel…

Kinderboerderij Zutphen opgelucht na grote warmte

De dieren op Kinderboerderij de Schouw in Zutphen kunnen weer rustig ademhadel. De dieren houden niet echt van de hoge temperaturen van de laatste tijd. Daarnaast is er weinig vers eten meer te vinden, want al het gras en de planten verdorren door de droogte. Maar de 'ergste' periode is weer voorbij. "De warmte is nog niet helemaal weg, maar het is alweer wat beter" vertelt Cynthia Imhoff van de kinderboerderij. "Nu moeten de weides alleen weer wat groener worden met de regen."

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

N348 Zutphen maandenlang op de schop

De Den Elterweg (N348) bij Zutphen gaat de komende maanden op de schop. De provincie gaat bezig met het vervangen van het asfalt en het maken van extra rijstroken bij enkele kruispunten. De provincie start maandag 27 augustus met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn ze op vrijdag 9 november klaar. Het gaat om het traject tussen het Gelre Ziekenhuisnen de rotonde bij de Pollaan.

Open dit artikel...

FNV voert actie bij Zutphense supermarkt tegen 'loondiefstal'

Werken in de supermarkt: voor veel jongeren is het hun bron van inkomsten. Ze werken vaak hard om alle vakken gevuld te krijgen. Maar de Nederlandse supermarktjongeren zijn boos: ze krijgen te weinig betaald. Veel van hen worden namelijk in de verkeerde salarisschaal ingedeeld. FNV Jong voert daarom actie, waaronder bij de Albert Heijn XL in Zutphen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Het blijft moeilijk: de naam Zutphen goed spellen

Zuthen, Zupten, Zupthen of toch Zuthpen? Het blijft in ieder geval moeilijk om de naam van Zutphen goed te spellen. Dit keer ging het mis bij Delden in Overijssel. Op de Almelosestraat staat een groot verkeersbord met alle richtingen die je op kan. Rechtdoor ga je Delden in, rechtsaf richting Enschede en linksaf richting Goor, Deventer én 'Zuthpen'.

Open dit artikel (en bekijk de foto)...

Boerenschuur met geiten volledig uitgebrand in Zutphen

Een boerenschuur bij Bronsbergen in Zutphen heeft zondagnacht in de brand geschot. De brandweer schaalde snel op naar een grote brand. In de schuur stonden geiten, die niet meer gered konden worden. De oorzaak is nog niet bekend.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.