Foto ter illustratie.

Inwoners aan de slag om Vordense beek schoon te maken

VORDEN - De droogte: veel boeren hebben er last van, de dieren hebben er last van en ook de natuur lijdt eronder. Veel beekjes en slootjes vallen nu droog. Een mooi moment om de spreekwoordelijke bezem er doorheen te halen. Er ligt namelijk veel afval op de bodem, wat nu makkelijk weg te halen is.

Een Vordenaar deed een oproep op Facebook. "Wie zou er willen helpen om de beek weer schoon te krijgen?" Ze gaat woensdagavond bij de Schuttestraat aan de slag. Op Facebook laten veel mensen al weten te willen helpen. "Goed plan!" reageert iemand. Enkele anderen reageren dat ze zeker weten willen helpen.

Waterschap

Het Waterschap Rijn en IJssel gaat over de zogeheten watergangen. Het schoonmaken van de watergangen heeft geen hoge prioriteit bij het waterschap. Het monitoren van al het water en het handhaven op de onttrekkingsverboden gaat natuurlijk voor.

Waterschap Rijn en IJssel is wel erg blij met het initiatief. "Als watergangen droogvallen ligt er een mooie kans voor een grote schoonmaak, doe mee!" schrijft het waterschap. Ze helpen op hun eigen manier mee. Al het afval wat de 'schoonmakers' verzamelen wordt opgehaald door de beheerders van het waterschap.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.