Gemeente koopt en sloopt gebouw muziekvereniging

Gemeente koopt en sloopt gebouw muziekvereniging

De gemeente Bronckhorst koopt het gebouw van muziekvereniging Union. Het gebouw, wat aan de Hummeloseweg in Zelhem staat, wordt vervolgens gesloopt. De muziekvereniging is nog opzoek naar een nieuwe locatie.

Eerder dit jaar besloot de muziekvereniging dat het anders moest. Het aantal leden liep terug waardoor ook de kosten lastiger op te brengen werden. Het bestuur besloot een aantal dingen radicaal te veranderen, waaronder de locatie.

Verkoop

Besloten werd om het verenigingsgebouw te verkopen. Omdat Union het had gekocht van de gemeente, had de gemeente het recht om het pand direct te kopen. Die heeft onlangs besloten de sloopkogel tegen het pand aan te gooien. Volgens de gemeente is er een overschot aan gebouwen met een maatschappelijke functie. "In de huidige tijd is hier veel minder vraag naar." schrijft de gemeente. "Ook voorkomen we langdurige leegstand en verpaupering."

Wanneer het pand tegen de vlakte gaat is onbekend. Op termijn komt er mogelijk woningbouw op het terrein. Dat zal gebeuren in overleg met de omwonenden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.