Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Een vrachtwagen kwam ongelukkig terecht op de N345.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Aannemersbedrijf Marimat (bekend van de Noorderhaven) is kwaad op gemeente en pers

Dat er een hoop fout gegaan is rondom de Noorderhaven is al bekend. En daarom is het aannemersbedrijf, dat als schuldige aangewezen wordt, kwaad. Kwaad op de gemeente maar ook op de pers. Na aanleiding van een uitgebreid achtergrondartikel wat dinsdag op deze nieuwswebsite verschijnt heeft LokaalGelderland contact gelegd met Marimat om te vragen om een reactie. Daaruit kwam naar voren dat ze ontstemd zijn over de werkwijze van de gemeente, maar ook die van de pers. Bij die laatste dreigt de directeur zelfs met een schadevergoeding. 

Open dit artikel...

Wapens gestolen tijdens inbraak bij justitie in Zutphen

Er is een rechercheonderzoek gestart na een inbraak bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning in Zutphen. In de nacht van zondag op maandag wisten de daders binnen te komen in het gebouw aan de Verlengde Ooyerhoekseweg. Bij de inbraak zijn onder meer vuurwapens buitgemaakt. Maandagochtend is er al uitgebreid sporenonderzoek in en rond het gebouw gedaan. Er zijn ook opnames met een drone gemaakt. Het rechercheteam doet verder een beroep op mensen die nacht iets gezien hebben in de omgeving van de Verlengde Ooyerhoekseweg.

Open dit artikel...

Deze beelden laten zien dat de IJssel wel echt laag staat

Het is al een tijdje droog in de regio. De boeren hebben daar last van, de mensen die veel tijd in hun tuintje steken maar ook de schippers op de IJssel. Dronebeelden gemaakt door Zutphantom laten zien dat de IJssel wel echt laat staat. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Vrachtwagen in berm blokkeert N345 bij De Hoven

Een vrachtwagen is half in de berm op de N345 beland. Hierdoor wordt één van de rijstroken, in de richting van Brummen, geblokkeerd. Hoe de vrachtwagen overdwars is komen te staan is onbekend. De vrachtwagen lekte ook brandstof. Daarom is ook de brandweer uitgerukt. Het voertuig staat deels op de B-weg en deels op de N-weg, over de tussengelegen berm heen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphense jachthaven de dupe van lage waterstand

Afmeren in de Vispoorthaven wordt steeds lastiger. Dit door de lage waterstand. Eigenaren van de boten die hier liggen ondervinden flink wat hinder. Grote pleziervaartuigen, die meer dan één meter diepgang hebben, mogen momenteel niet aanmeren, weet een booteigenaar te vertellen. Wanneer het water nog meer gaat zakken wordt de kans groter dat ook kleinere boten de haven niet meer in kunnen. 

Open dit artikel...

77-jarige Brummenaar opgepakt in Nepalese misbruikzaak

De politie heeft donderdag in Brummen een 77-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het beïnvloeden van een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik in Nepal. Het gaat om een 15-jarige jongen in de strafzaak tegen de 66-jarige broer van de vrouw, die in Nepal vast zit in een strafrechtelijk onderzoek naar kindersekstoerisme. De aangehouden vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het gezin van de minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden voor het aanpassen van afgelegde verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om vrijdag opnieuw naar Nepal te reizen.

Open dit artikel...

Beslissing OM over containerongeluk blijft uit

Hoewel het onderzoek naar het containerongeluk in Zutphen al enige tijd is afgerond, blijft de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) nog uit. Bij het ongeluk, wat op 25 januari gebeurde, kwam een 73-jarige vrouw om het leven. Het politieonderzoek naar het onval duurde maanden. Pas begin april kon de politie het onderzoek afronden en overdragen aan het OM. "Het gaat om een complex onderzoek dat wij met grote zorgvuldigheid uitvoeren." liet een politiewoordvoerder destijds weten.

Open dit artikel...

Vrachtwagenchauffeur draait op voor opruimkosten diesel N345

De vrachtwagenchauffeur die dinsdag over een berm schoot op de N345 bij De Hoven, moet naar alle waarschijnlijkheid alle opruimkosten betalen. Dat zegt de Provincie Gelderland. De chauffeur schoot dinsdagochtend over de berm tussen de N-weg en de B-weg. Daarbij kwam de vrachtwagen vast te zitten en begon er diesel te lekken. De brandweer heeft keihard gewerkt om de vieze diesel van het wegdek te krijgen, maar dat lukte niet goed genoeg. Uiteindelijk moest de toplaag van het asfalt geschraapt worden, om het vervolgens opnieuw te asfalteren.

Open dit artikel...

Beeldbepalend monument op de IJsselkade gaat eindelijk opgeknapt worden

Het omstreden monument op de hoek van de IJsselkade en de Marspoortstraat gaat eindelijk weer mooi gemaakt worden. Er komen zeer waarschijnlijk drie appartementen in het gebouw. Eerder liet de gemeente al weten dat er een omgevingsvergunning aangevraagd is om het gebouw op te knappen. Deze is nu helemaal rond, en de plannen zijn gemaakt. Het kadaster meldt een aankoopsom van 400.000 euro. Er zal dus een andere eigenaar om het pand komen. Vlak voor de zomer heeft het Warnsveldse bouwbedrijf Dijkman het pand opgekocht. Hiermee is HBA Vastgoed B.V, het bedrijf dat het pand heeft laten verloederen, geen eigenaar meer. 

Open dit artikel...

Aanrijding tussen auto en trein voorkomen in Leuvenheim, treinverkeer lag plat

Een trein is zaterdagavond bijna in botsing gekomen met een voertuig. De aanrijding kon maar net voorkomen worden. Het incident gebeurde op het spoor bij Leuvenheim. De hulpdiensten waren snel aanwezig bij het incident. De trein, met reizigers, stond een tijd stil op het spoor.  Het voertuig is bij een spoorwegovergang in de greppel beland. De bestuurder had weinig verwondingen. Hoe en waarom hij in de greppel naast het spoor terecht kwam is onbekend. Volgens ProRail heeft de politie de bestuurder aangehouden.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Natuurbrand nabij de Cortenoeversebrug

Vlak naast de Cortenoeversebrug (ook bekend als de Nieuwe IJsselbrug) in Zutphen woedde zondag aan het einde van de middag een natuurbrand. Omdat de brandweer bang was dat het groter zou worden schaalde ze op naar middelbrand. Met twee wagens wist de brandweer de brand te bestrijden. Een groot deel van de berm, die afloopt richting de uiterwaarden, was zwartgeblakerd. Er is 100 vierkante meter berm in vlammen opgegaan. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.