Bomen vernield in bos Warnsveld
Een van de beschadigde bomen.

Bomen vernield in bos Warnsveld

In een gedeelte van het bos in Warnsveld zijn veel bomen vernield. Met een scherp voorwerp is de barst van de bomen afgehakt. 

De schade is aangebracht in het particuliere gedeelte van het bos. Volgens natuurkenners gaat het om pure vernieling. Aan de schade te zien is het waarschijnlijk met een kapmes of een ander groot mes gedaan. "Dit kan niet met een zakmes gedaan zijn", legt een boswachter uit.  

Vechthonden

Een andere mogelijke oorzaak is het trainen van vechthonden. Eigenaren gebruiken geregeld bomen als trainingsobject. Hierdoor kunnen de bomen snel afsterven. Eerder gebeurde dit al in het Vogelpark in Zutphen. Daar waren de bomen nog meer gesloopt. 

Verschillende bomen verliezen momenteel hun schors door de warmte. Maar dat is bij deze bomen niet het geval. Vooral omdat er maar één klein deel van de boom haar schors mist moet het door mensen of dieren gedaan zijn. 

Het deel van het bos is eigendom van een particulier, maar wel opengesteld voor wandelaars. De eigenaar was niet bereikbaar voor een reactie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.