Echtpaar stopt na 25 jaar met beheren dierenparkje Brummen

Echtpaar stopt na 25 jaar met beheren dierenparkje Brummen

Zwieb en Annie Prins uit Brummen namen woensdag na 25 jaar trouwe dienst formeel afscheid als beheerder van dierenpark ’t Goor in Brummen. Sinds 1993 hebben zij, elke dag weer en in weer en wind met veel liefde, zorg en energie de dieren in de weide verzorgd. Zij deden dat geheel belangeloos. Alle reden voor de gemeente om het afscheid van Zwiep en Annie niet ongemerkt voorbij te laten gaan en ze eens goed in het zonnetje te zetten. 

Loco-burgemeester Eef van Ooijen was met bloemen naar het dierenpark getrokken om namens de inwoners van Brummen Zwieb en Annie te bedanken voor hun inzet. Hij overhandigde het echtpaar naast een mooie bos bloemen een gemeentelijke oorkonde als blijk van waardering. Martine Jurriëns overhandigde vervolgens een vrijwilligerspluim namens de vrijwilligerscentrale en Stichting Welzijn Brummen.

Gezondheid

Het terugtreden van Zwieb heeft helaas een minder mooie reden. Zijn gezondheid maakte het hem het afgelopen jaar al lastig om alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Gelukkig kon hij terugvallen op een vaste groep vrijwilligers die de verzorging van de dieren overnamen als hij het niet kon. Deze vrijwilligers gaan nu verder met het beheer van de dierenweide. Samen met de gemeente kijken zij hoe dit voor de toekomst op een goede manier geregeld kan worden. Als het nog kan, maken zij daarbij nog graag gebruik van de diensten van Zwieb en Annie.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.