Zutphen heeft nu vijf inwoners van 100 jaar of ouder

Zutphen heeft nu vijf inwoners van 100 jaar of ouder

Op 19 juli werd mevrouw L. Buijs-van Berghem 100 jaar. Donderdagmiddag bezocht locoburgemeester Mathijs ten Broeke de 100 jarige in Villa de Bouwkamp om haar te feliciteren. Met mevrouw Buijs-van Berghem telt de gemeente Zutphen 5 inwoners die 100 jaar of ouder zijn.

Vanaf 2013 woont mevrouw L. Buijs-van Berghem in een eigen appartement met zorg in Woon-en Zorgvoorziening Villa de Bouwkamp in Warnsveld. Dat is vlak bij haar vorige woning, zodat de vele sociale contacten haar ook nu gemakkelijk kunnen blijven bezoeken. Mevrouw L. Buijs-van Berghem heeft 9 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Ze heeft geen recept voor ‘hoe word ik 100 jaar’. Wel is zij al bijna 80 jaar vegetariër. Ze weet dat gezond leven en positief staan in het leven belangrijk zijn om zo oud te mogen worden.

103 jaar

In de gemeente Zutphen staan op dit moment 5 personen ingeschreven die 100 jaar of ouder zijn. Dit is inclusief mevrouw L. Buijs-van Berghem. Alle 5 personen zijn vrouwen. De oudste persoon is 103 jaar en zij wordt 104 jaar eind augustus 2018. De oudste man is 98 jaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.