Gemeente 'doet voorzichtig' met onkruid wegbranden

Gemeente 'doet voorzichtig' met onkruid wegbranden

Het is een beetje een raar beeld. De brandweer waarschuwt dat je moet opletten met vuur in de natuur. Een peuk uit het raam van je auto gooien kan al een grote bermbrand veroorzaken. Maar de gemeente is, tijdens de droogte en hitte, bezig onkruid te verwijderen. Met een gasbrander.

Enkele Zutphenaren reageerden onlangs hierover verbaast op sociale media. Zo'n karretje met een grote gasbrander voorop brengt natuurlijk een nóg groter risico met zich mee dan een sigarettenpeuk.

'Geen bosjes'

Wij legden de vraag bij de gemeente neer. Woordvoerder Robert-Jan Bax gaf antwoord: "Afgelopen maandag is voor het laatst onkruid weggebrand bij verkeersdruppels en kruisingen. Dit was niet in de buurt van bermen en struiken." Geen risico dus op een bermbrand.

De gemeente geeft ook aan terughoudend te zijn met vuur. "Momenteel wordt onkruid alleen nog maar verwijderd met heet water en hete lucht. Voorlopig branden we niet meer als de droogte aanhoudt en zijn we dus zeer terughoudend."

De vraag blijft natuurlijk wel of het nodig is om het onkruid weg te halen. Door de droogte overleeft ook onkruid niet lang.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.