Dit was de Zwarte Cross 2018

Dit was de Zwarte Cross 2018

De tentjes worden weer ingepakt, de luchtbedden zijn leeg en het bier is op. De Achterhoek wordt weer rustig na een lang weekend Zwarte Cross. LokaalGelderland was ook aanwezig, en blikt terug op het festival. 

Tante Rikie

Tante Rikie is het icoon van de Achterhoek. Vier dagen lang wordt ze op de Zwarte Cross behandelt als de koningin van de streek. Verslaggever Harm Seubring ging met haar in gesprek over leuke mannen en haar caravan. 

Cross? Of geen cross?

De Zwarte Cross heet natuurlijk niet voor niets het woord 'cross' in de titel zitten. Maar komen de bezoekers nog wel voor de cross? Of is het bier belangrijker, of de muziek? Verslaggever Harm Seubring ging met deze vraag het festival op. 

Sssstttt...

'Leven Vóór De Dood!' is hét thema van de Zwarte Cross 2018. Daarom wilde de organisatie dit jaar de levenden herdenken in de 'levendenherdenking'. 50 seconden lang het hele festival stilleggen, en daarna 10 seconden lang zoveel mogelijk lawaai maken. 

Sfeervol

De Zwarte Cross wordt gezien als het gezelligste festival van het land. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Verslaggever Jesse Sprikkelman speelde beerpong en sprak over de gezelligheid. 

In beeld

De Zwarte Cross is erg fotogeniek! We vatten het festival samen in 25 foto's gemaakt door onze fotografen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.