Zutphen wordt geen slaafvrije gemeente

Zutphen wordt geen slaafvrije gemeente

De gemeente Zutphen wordt geen slaafvrije gemeente. Het CDA diende begin dit jaar een motie in die opriep Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland te maken.

De motie haalde echter geen meerderheid in de Zutphense gemeenteraad maandagavond. Na een stemming De motie was een aanzet tot bewustwording. Het ging namelijk niet letterlijk om 'slaven' in de gemeente. Maar meer om de inkoop van bijvoorbeeld natuursteen of kleding die gemaakt is met behulp van kinderarbeid. 

Verdeeldheid

Tijdens een eerdere forumvergadering was er wat verdeeldheid bij de partijen. Want wat kunnen 'wij' als gemeente doen, was één van de vragen. Het gaat namelijk om een groot internationaal probleem.

Naast de vraag wat wij kunnen doen kwam ter sprake dat het college al bezig is met de inhoud van de motie. In een eerdere memo werd al duidelijk dat de gemeente de inhoudelijke punten van de motie op heeft gepakt. Zo wordt er goed gekeken naar de inkoop van natuursteen en kleding. Dat gebeurt al omdat Zutphen een Fairtrade gemeente is.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.