Drugs mee naar de Zwarte Cross? Dit zijn de regeltjes

Drugs mee naar de Zwarte Cross? Dit zijn de regeltjes

Een joint opsteken onder het genot van de muziek op de Reggeaweide? Of aan de XTC in de Discotent? Hoe goed je de combinatie misschien ook vindt, pas goed op en wees je bewust van de regels. De organisatie controleert namelijk streng op het meenemen van verboden middelen. 

"Wij keuren drugs niet goed. Wij zijn geen festival waar veel met drugs gedaan wordt. En daar zijn we trots op en blij mee", legt eindverantwoordelijke Ronnie Degens uit. Vooral drugshandel is not done op het festival. "Drugshandel wordt zwaar bestraft. Dit middels een lokaal verbod. Ook kan je overgedragen worden aan de politie." 

Op het terrein zelf wordt streng gecontroleerd. "We hebben teams bestaande uit politie en security. Zij lopen in burger over het festival. Wanneer wij signalen krijgen dat er iets gebeurt wat niet oke is sturen wij een team naar die locatie." De beveiliging kan dan hard optreden, maar omdat er een politieagent bij is kan er ook gelijk iemand opgepakt worden.

Landelijke regels

Wiet of hasj meenemen op het terrein mag. "We houden ons aan de landelijke regels. Dus we staan toe wat in de rest van het land ook mag. Dat is bijvoorbeeld het bij je hebben van maximaal vijf gram wiet of hasj." Wie pillen mee wil nemen heeft pech. "Deze nemen we in. Als het om een kleine hoeveelheid gaat mag je het terrein nog wel op. Als we het idee krijgen dat het om handel gaat ben je niet welkom, ook wordt de politie dan ingeschakeld." 

Dus ook op dit festival geldt: Don't do drugs kids! En wees vooral voorzichtig. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.