Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Dit weekend was Mañana Mañana in Vorden.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Speciaalbier drinken in het park blijkt opnieuw ideaal festivalconcept

Dat de zon in combinatie met een lekker biertje een perfecte combinatie is is vast geen nieuws voor je. Hier speelt ook de organisatie van het Speciaalbier Festival in Zutphen goed op in. Er gingen zondagmiddag veel speciaalbiertjes over de toonbank in het Vogelpark in Zutphen. 

Open dit artikel (inclusief fotoreportage)...

Automobilisten knallen op elkaar op 'beruchte' Gerard Doustraat-kruising

Twee automobilisten zijn maandagochtend tegen elkaar geknald op de Gerard Doustraat. Het ongeluk gebeurde omstreek 09.00 uur op de kruising met de Jan Vermeerstraat. Wat er precies is gebeurd is onbekend, maar vermoedelijk gaat het om een voorrangsfout. Niemand raakte gewond bij het ongeval. Een opgeroepen ambulance kon weer terug. De politie heeft het incident verder afgehandeld.

Open dit artikel...

Alcohol bij de knipbeurt: Zutphense barbershops zijn voorstander

Je haar wordt geknipt, en ondertussen drink je een ijskoud biertje. Als het aan de VVD ligt dan mag dat binnenkort. De VVD wil dat de wet veranderd wordt die dat verbied. Ook mag er dan kaas verkocht worden bij de slijter, schilderijen bij een restaurant en een wijntje tijdens het kleren passen. VVD-Kamerlid Ziengs heeft vorige week een initiatiefwet ingediend. En de twee barbershops die Zutphen rijk is zijn voorstander van het idee. 

Open dit artikel...

Waarom wil de politie niks vertellen over hun ontslagen medewerker?

Je hebt een winkeldiefstal gepleegd, je bent 24 jaar en komt uit Zutphen. De kans is groot dat meerdere mensen deze details dan van je weten, omdat de politie ze verspreid heeft op internet. Maar wanneer een politiemedewerker ontslagen wordt laat de politie de details liever in het midden, bleek maandag. De medewerker wordt ervan verdacht dat hij zich binnen een eerder opgelegde proeftijd van 3 jaar opnieuw schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend en niet-professioneel gedrag. Daarbij kwamen verdenkingen van het raadplegen van de politiesystemen voor privé doeleinden en een gebrek aan transparantie in de verantwoording van zijn handelen. En dat is dan ook direct alles wat we weten. Volgens politiewoordvoerder Frank Brouwer is daar een duidelijke verklaring voor. "Dat is hoe het binnen de politie werkt, zo is het afgesproken." 

Open dit artikel...

Lokaal Belang wethouder baalt van gedoe binnen partij

Ze is nog maar net wethouder, en nu gaat het binnen haar partij al gigantisch de verkeerde kant op. Twee zetels zijn weggegaan bij de partij, en één is vooralsnog leeg. Margriet Wartena baalt van de situatie binnen het Brummense Lokaal Belang, laat ze via een woordvoerder weten. In principe heeft Wartena, buiten het feit omdat ze aangesloten is bij Lokaal Belang, niet zo veel te vrezen. "Een wethouder is benoemd door de gemeenteraad en los hoe het vervolgens binnen fracties gaat, werkzaam is en kan blijven zolang zij gewoon het vertrouwen van de raad heeft", legt gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk uit. 

Open dit artikel...

Gemeente Zutphen zoekt andere plek voor kermis

Er is een grote kans dat de Zutphense kermis dit jaar voor het laatst in de binnenstad gehouden gaat worden. De gemeente Zutphen geeft aan dat er momenteel gekeken wordt naar een andere locatie. De reden voor het zoeken naar een andere locatie is dat er klachten gekomen zijn vanuit omwonenden en de horeca. Het college van burgemeester en wethouders spreekt binnenkort over het onderwerp. 

Open dit artikel...

Banketbakkerij Jolink heeft opnieuw het lekkerste ijs van Zutphen

De jury kan geen ijsjes meer zien, de poll is oververhit maar het resultaat is binnen! Banketbakkerij Jolink heeft het lekkerste ijs van Zutphen. En ijskoning Jordi Jolink is daar erg blij mee. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel (inclusief juryrapport)...

Automobilist schept vrouw, traumahelikopter ingezet

Een vrouw is vrijdagmiddag geschept door een automobilist in Gorssel. Voor het ongeval werd een traumahelikopter ingezet. Het ongeval gebeurde op de Zutphenseweg. Het slachtoffer is zwaargewond.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Bier drinken, waterpijp roken of je trui verkopen: op Mañana Mañana kan echt alles

Kom je met je kinderen? Of kom je met je groep (bierdrinkende) vrienden? Op Mañana Mañana is lijkt voor iedereen plek te zijn. Je kan er bier drinken, muziek luisteren, spelen, kamperen, waterpijp kopen en verslaggever Jesse Sprikkelman wist zelfs zijn trui te verkopen. Bekijk onze reportage op het festival. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Mañana Mañana is meer dan een festival, de camping telt ook mee

De gezinnetjes zijn te vinden op de nieuwe familiecamping en de diehards liggen vooraan in hun tentje te slapen. Het festival Mañana Mañana is gezellig, maar de naastgelegen festivalcamping is dat zeker ook. Het festival gaat daar 's avonds nog een beetje door, maar ook tijdens het festival is het er gezellig. Onze verslaggever maakte een rondje over de camping en kwam opmerkelijke dingen tegen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.