Opgelet! Nieuwe vorm van Marktplaats-oplichting in omloop

Opgelet! Nieuwe vorm van Marktplaats-oplichting in omloop

Vrijwel iedereen doet het wel is. Op Marktplaats speuren naar iets leuks of je verkoopt iets wat je niet meer nodig hebt. Het is makkelijk handelen, via een website op het internet. Maar je moet opletten, want er zijn ook oplichters actief. Marktplaats doet er alles aan om die tegen te houden, maar nu hebben de criminelen een nieuwe truc ontdekt.

De oplichters doen alsof ze iets van je wilen kopen. Ze vragen vervolgens naar je bankrekening en je telefoonnummer. Tot daar niets ernstigs, zou je denken. Ze beloven je het geld zo snel mogelijk over te maken.

SMS

Maar dan krijg je ineens een sms'je -zogenaamd- van je bank, met daarin een link. Klik je daarop, dan maak je zonder dat je het weet veel geld over naar de oplichters. Marktplaats kan tot op heden nog niets hier tegen doen.

De methode is relatief nieuw. Pas deze week kwamen er meldingen binnen bij de Fraudehelpdesk. Marktplaatst heeft al wel honderden meldingen gehad, zeggen ze in het ED. De remedie is simpel: goed opletten en er niet intrappen. Een betaallink aanmaken via iDeal of gewoon alles face-to-face regelen is het beste.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.