Alcohol bij de knipbeurt: Zutphense barbershops zijn voorstander

ZUTPHEN - Je haar wordt geknipt, en ondertussen drink je een ijskoud biertje. Als het aan de VVD ligt dan mag dat binnenkort. 

De VVD wil dat de wet veranderd wordt die dat verbied. Ook mag er dan kaas verkocht worden bij de slijter, schilderijen bij een restaurant en een wijntje tijdens het kleren passen. VVD-Kamerlid Ziengs heeft vorige week een initiatiefwet ingediend. En de twee barbershops die Zutphen rijk is zijn voorstander van het idee. 

Sfeer

Bij verschillende barbershops in het land wordt al drank geschonken tijdens het knippen. Echter is hier een vergunning voor nodig, en dat is voor de meeste zaken te duur. Dit zou met de nieuwe wet dus niet meer hoeven. "Het schenken van een biertje draagt bij aan het creëren van een huiselijke sfeer", denkt Jeroen Goudswaard van Headcase Barber (Frankensteeg). "Wij juichen het voornemen zeker toe", beklemtoont hij. 

"We willen de sfeer creëren mannen even tijd voor zichzelf hebben"
Jeroen Goudswaard

Barbershops zijn alleen voor mannen. En dat zorgt al voor een sfeer die je bij normale kapperszaken niet hebt. "We willen de sfeer creëren mannen even tijd voor zichzelf hebben en kunnen ontspannen", legt hij uit. En daar zou een biertje dus prima bij passen. 

Kosten

Iets verderop in de binnenstad zit barbershop Nineveh. Ook daar wordt positief gereageerd op het idee van de VVD. "Het zorgt voor meer gezelligheid. De knipbeurt krijgt dan meer beleving", legt Samir Butros uit. Maar wel moet er, ook door de kapperszaken, goed over na gedacht worden. "Want een drankje is natuurlijk niet gratis. Het moet ergens van betaald worden." Volgens Butros zal een knipbeurt dan wat duurder worden. Maar of dat de juiste oplossing is vraagt hij zich af. "Dan gaat iedereen meer betalen. Dat betekent dus ook de mensen die geen alcohol drinken. Of degene die om 09.00 uur in de ochtend komen. Die zullen vast ook geen biertje willen." 

Wanneer de wet ingevoerd gaat worden zal Nineveh er waarschijnlijk wel wat mee gaan doen. "Maar we moeten nog even kijken hoe. Ook zullen we bij de klanten polsen wat zij van het idee vinden." 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.