'Haal het Witte Lint maar mooi weg, maar laat het niet teveel kosten'

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphenaren ligt moet het Witte Lint helemaal weg. Maar het moet niet teveel geld kosten, zoals het wel het geval was bij het weghalen van de 500 bomen. 

De provincie haalt 500 bomen van het kunstproject het Witte Lint weg. Dit omdat de Perenprachtkever intrek heeft genomen in de boompjes. Met een poll peilden we de antwoorden op de vraag 'moet het Witte Lint maar gelijk helemaal weg?' 84% gaf aan het daar mee eens te zijn. De overige 16% vond het een minder goed idee. 

Uit de reacties blijkt dat de meeste mensen willen dat de bomen weg gaan. Echter is geld wel een punt, en voor sommige een reden het Witte Lint maar te laten staan. Het verwijderen van de bomen die nu al weg moeten kost 30.000 euro. 

Een greep uit de reacties

Antje kijkt kritischer naar het spaarvarken van de provincie: "Dan wordt er nog meer geld over de balk gegooid. Laten ze er eerst eens goed over na denken voor dat er iets geplaatst wordt. Het zijn wel weer onze centen."

Herbert woont vlak bij de N348, dus dicht bij het Witte Lint. "Ik ben van mening dat er geen opvallende bomen moeten staan langs deze weg voor de veiligheid. Dit leidt af voor de automobilist zoals ze nu staan. Begrijp me niet verkeerd ik hou van bomen, maar zo langs een smalle weg! Neem een verstandig besluit en haal ze weg", beklemtoont de Zutphenaar. 

Ton heeft een goed idee. "Er zijn genoeg mensen die dat project haten. Waaronder ik. Zullen we met z'n alle de bomen weghalen? Dan kost het de provincie ook geen geld. "


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.