Eric Kleverwal voelt zich na vertrek geen matennaaier tegenover Lokaal Belang
Eric Kleverwal.

Eric Kleverwal voelt zich na vertrek geen matennaaier tegenover Lokaal Belang

Eric Kleverwal is met zijn zetel onder zijn arm vertrokken bij Lokaal Belang Brummen. Is dit zetelroof? Of is dit een juiste keuze omdat Lokaal Belang over hoop ligt? Wij spraken met Kleverwal. 

Dag Eric, waarom ben je vertrokken?

"Direct na de verkiezingen werd mij duidelijk dat het geen eerlijke partij is. De open en eerlijke transparantheid is er niet. En daar zou de partij wel voor moeten staan. Voor de verkiezingen was alles erg leuk. Daarna spatte alles uiteen. Ik dacht toen: Wat is hier aan de hand? We werden niet geïnformeerd. We wisten niet wat er speelde. Het is geen Lokaal Belang meer maar Eigen Belang." 

Jij hebt de zetel van de wethouder gekregen. Was het niet eerlijker geweest als je aangegeven had dat je geen vertrouwen hebt in de partij? 

"Zo zou je het kunnen zien. Maar ik ben door het volk gekozen. Ik doe het voor de burgers. Niet voor mezelf en ook niet voor Lokaal Belang. We voelen ons gebruikt. Je moet één partij hebben, en dat lukt niet meer." 

Je zegt dat jullie je gebruikt voelen. Maar heb jij niet juist de partij gebruikt om die zetel te krijgen? 
"Nee, ik ben door het volk gekozen. Ze hebben niet voor de partij gekozen, maar voor het poppetje. Het gaat om de burgers en de gemeente Brummen. Hier wil ik me ontzettend graag voor inzetten. En dat ga ik nu ook niet doen."

"Ik gun iedereen het beste bij Lokaal Belang"
Eric Kleverwal

Dus je bent geen matennaaier? 
"Nee zeker niet. Zoals ik al zei ben ik door het volk gekozen. Ik durf met een opgeheven hoofd door het gemeentehuis en door de gemeente te lopen. Iedereen heeft een mening. Die lees ik ook overal, en dat mag ook. Maar ik voel me absoluut geen matennaaier."

Heb je haat richting Lokaal Belang?
"Ik gun iedereen het beste bij Lokaal Belang. Er is dus geen haat. Ik wil gewoon dat het goed gebeurt daar, en dat is niet het geval. Maar ik wil geen wraak of iets dergelijks." 

Tot slot, heb je zin in de komende vier jaar?
"Ik heb er erg veel zin in! Het gaat leuk worden. Het moet ook geen blok aan je been zijn. Met Mame ben ik een goed team. Alleen is ook maar zo alleen. Ik stond op een onverkiesbare plek. En nu ga ik toch de raad in. Dat is ontzettend leuk."

Bedankt voor je tijd Eric. 
"Geen dank!"

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.