Dit gaat het nieuwe Brummense college doen de komende vier jaar
Het nieuwe college.

Dit gaat het nieuwe Brummense college doen de komende vier jaar

Vorige week donderdagavond zijn Peter-Paul Steinweg, Margriet Wartena, Eef van Ooijen en Jolanda Pierik-Van der Snel benoemd tot wethouder van de gemeente Brummen. Met de benoeming van de vier wethouders en daarna ook de beëdiging van drie nieuwe raadsleden is de wijziging in het gemeentebestuur compleet. Een nieuwe bestuursperiode is aangebroken. 

Dinsdagochtend is het nieuwe college onder leiding van burgemeester Alex van Hedel voor de eerste maal bijeen geweest. Tijdens deze vergadering heeft het college de onderlinge taakverdeling (de portefeuilleverdeling) vastgesteld. Deze ziet er als volgt uit:

Burgemeester Alex van Hedel

Wettelijke taken, facilitair en communicatie 

  • Wettelijke taken (waaronder openbare orde en veiligheid), Wijkraden en participatie, Burgerzaken, ICT, Archief en huisvesting bestuursdienst, Communicatie, Handhaving en handhavingsbeleid en Internationale contacten.

Wethouder Peter-Paul Steinweg

Eerbeek 2030, Economie en verkeer, Financiën

  • Ruimte voor Eerbeek/Eerbeek 2030, Economische Zaken/Industrie, Recreatie en toerisme, Verkeer, Financiën, Subsidies en Grondexploitaties en Vastgoed. Wijkwethouder Brummen.

Wethouder Margriet Wartena

RO, onderwijs, sport en cultuur

  • Ruimtelijke Ordening/omgevingswet, Centrumplan Brummen, Cultureel erfgoed en monumenten, Volkshuisvesting en Prestatieafspraken, OVIJ, Onderwijs en Bibliotheek, Sport, Kunst en Cultuur. Wijkwethouder Buitengebied

Wethouder Eef van Ooijen

Duurzaamheid en P&O

  • Energieneutraliteit, Deltaplan Klimaat en Milieu, Circulariteit (waaronder afval en riool), Plattelandsontwikkeling en voedselbeleid, Landschap, groen en water, Cleantech Regio / Regio Stedendriehoek, Personeel en Organisatie. Wijkwethouder Eerbeek en Hall

Wethouder Jolanda Pierik

Sociaal domein en welzijn

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en Welzijn, Participatiewet, Jeugdhulp, Jeugdgezondheid, Volksgezondheid, Passend Onderwijs, PlusOV en Delta. Wijkwethouder Leuvenheim.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.