SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Deze vier wethouders namen afscheid van Zutphen

ZUTPHEN - Zutphen heeft woensdagavond afscheid genomen van vier wethouders. Nadat maandag vier nieuwe wethouders werden aangesteld, was het 'tijd' om afscheid te nemen van de oude.

Coby Pennings (CDA) en René Sueters (Burgerbelang) hebben niet plaats genomen in het nieuwe college. Ze waren wel aangemerkt als kandidaat-wethouder, maar hun partijen maken geen deel uit van de nieuwe coalitie. Voor deze twee ex-wethouders zit hun baan bij de gemeente erop. Wat ze nu gaan doen weten ze nog niet precies.

'Een nieuwe uitdaging'

Oege Bosch (VVD) en Patricia Withagen (GroenLinks) keren ook niet terug naar hun werkkamer in het stadhuis. Zowel de VVD als GroenLinks zitten in de verse coalitie, maar schoven een nieuwe kandidaat-wethouder naar voren.

Bosch mag met pensioen, maar gaf aan niet stil te gaan zitten. Patricia Withagen gaat voor een nieuwe uitdaging. Zij kondigde al vroeg aan niet verder te willen als wethouder.

Speech

Onder het genot van een hapje en een drankje namen de vier afscheid als wethouder. Ze werden kort ondervraagd in een nagebouwde werkkamer, op een podium in de Burgerzaal. Even later gaf burgemeester Annemieke Vermeulen een speech, waarmee ze ook afscheid nam van haar collega's.

Annelies de Jonge (PvdA) is de enige wethouder uit het vorige college die wél terugkeert in het nieuwe college. Zij is maandag opnieuw geïnstalleerd als wethouder, samen met haar drie nieuwe collega's.

Morgenochtend komt er een video in waarin verslaggever Jesse Sprikkelman afscheid neemt van de vier wethouders.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.