Doodshoofd op weg gekalkt bij 'gifakker'

Doodshoofd op weg gekalkt bij 'gifakker'

Een activist heeft op een opvallende manier zijn of haar mening geuit in Warnsveld. Bij een akker aan de Bieshorstlaan zijn diverse leuzen op de weg gekalkt.

'Bah! Roundup (onkruidbestrijdingsmiddel, red.) is gif' en 'gifakker' valt er te lezen op het asfalt, naast de akker. Op de akker worden gewassen verbouwd. Maar wie met een bus verf aan de slag is gegaan en waarom blijft nog onduidelijk.

Bijensterfte

De teksten werden gespot door een voorbijganger. Volgens haar hebben te teksten waarschijnlijk iets te maken met bijensterfte. Daar is de laatste tijd veel om te doen. Vorig jaar toonden twee grote wetenschappelijke studies aan dat zogeheten neonicotinoïden bijdragen aan de bijensterfte.

Lees verder onder de video...

Activisten als Greenpeace wilden een verbod op het zogeheten 'bijengif'. Bijen zijn erg belangrijk voor ons, ze bestuiven veel van de gewassen. De Europese Unie debatteerde jaren over een verbod. Eind april dit jaar werd er ingestemd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat verbod eind dit jaar in.

Akker

Het is onbekend of er 'bijengif' is gebruikt op de akker in Warnsveld. De redactie van LokaalGelderland heeft nog geen contact kunnen leggen met de eigenaar van de akker.

De gemeente Zutphen laat weten dat ze de teksten van de weg gehaald hebben.

 

Heb je informatie over wie het gedaan heeft? Of informatie over de eigenaar van de akker? Neem dan contact op met de redactie via [email protected].
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.