Driekant krijgt 45.000 euro compensatie van gemeente

Driekant krijgt 45.000 euro compensatie van gemeente

Driekant Buiten krijgt 45.000 euro aan compensatie van de gemeente Zutphen. Het compensatiebedrag is een 'restant' van het debacle van duurzaamheidscentrum de Kaardebol, wat in 2016 plaatsvond.

Driekant Buiten verzorgde de exploitatie van het centrum. Hun doel was onder meer om er een horecagelegenheid in te verstigen. Maar van die plannen kwam weinig terecht. Ze kregen ruzie met de onderhuurders, met politieke discussies als gevolg. Ondernemer Henk Smit van Driekant gaf de gemeente de schuld, en stopte met de exploitatie. Wethouder Sueters kwam vervolgens ook onder vuur te liggen, omdat hij zich te actief had bemoeid met de kwestie. Een motie van afkeuring werd ingediend, maar haalde het niet in de raad. Desondanks had hij het zwaar door de motie en politieke kritiek.

Ondernemersrisico

Henk Smit gaf de schuld aan de gemeente. Vorig jaar zei de gemeente nog keihard nee tegen een eventuele schadevergoeding. Maar de gemeente is bijgedraaid, mede om een rechtszaak te voorkomen. Het college heeft besloten om 45.000 euro aan compensatie te geven. 15.000 euro daarvan mag worden gebruikt om obligatiehouders van Driekant Buiten te compenseren.

De overige 30.000 euro gaat gebruikt worden om een leerfonds op te zetten. "Dit fonds maakt het mogelijk dat mensen met een arbeidshandicap sneller, gemakkelijker en rechtstreeks in kunnen stromen op het opleidingstraject bij Driekant. Hierdoor zijn zij minder afhankelijk van derden." aldus de gemeente.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.