Wethouder Coby Pennings trots op beachvolleybal-evenement in de binnenstad

Wethouder Coby Pennings trots op beachvolleybal-evenement in de binnenstad

Sportwethouder Coby Pennings kijkt met trots terug op het afgelopen weekend. Toen werd er beachvolleybal gespeeld in de Zutphense binnenstad. Volgens Pennings is het goed dat dit evenement in de stad plaatsvind. 

"Ik heb het ervaren als een prachtig evenement. Het is heel mooi om te merken dat de volleybalclub WSV en KVZ onze korfbal vereniging samen dit organiseren. Mensen ontmoeten elkaar en werken samen dit geeft een vriendschapsband", vertelt de wethouder. "De spelers die op hoog niveau spelen doen dat in verschillende speelsteden en we zijn er trots op dat dit in Zutphen ook georganiseerd wordt."

Scholen

Niet alleen de tribune werd bezet door enthousiaste sportliefhebbers, ook de kinderen konden zelf het veld op. "Bij dit evenement hebben ook de kinderen van de basisschool de Plotter kennis kunnen maken met beachvolleybal en dat ervaar ik als waardevol. Sporten is belangrijk voor kinderen. Je hoopt dat ze enthousiast worden om als ze nog niet sporten dit te gaan doen. Er waren G-teams aan het spelen en het Baudartius heeft ook wedstrijden gespeeld."

"Op deze wijze wordt Zutphen gepromoot en dat is waardevol"
Coby Pennings

De Hanzestad kent veel evenementen. Maar zo'n sportevenement, daar is er maar één van. "Op deze wijze wordt Zutphen gepromoot en dat is waardevol. Het was gezellig in de stad en daar hebben onze in dit geval horeca-ondernemers goede zaken kunnen doen. Als cadeau hadden we mooi weer en dat draagt natuurlijk bij aan een mooi toernooi."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.