Sportclub Lochem wint; Witkampers verliest

Het eerste van Sportclub Lochem heeft zondag de uitwedstrijd tegen Helios knap gewonnen met 1-2. Witkampers verloor in Vaassen met 1-0 van KCVO. De Larenaren hebben het geluk dat ook de drie concurrenten in de degradatiestrijd verloren.

Lochem staat vierde en Helios tweede. De Deventenaren koesterden nog een kleine hoop op het kampioenschap. Die droom is door Sportclub Lochem aan flarden geschoten. Met nog één wedstrijd te gaan is Warnsveldse Boys. De ploeg uit Warnsveld won met 5-1 van Albatross en kon zondag de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Mooie wedstrijd

Lochem en Helios maakten er een mooie wedstrijd van. Lochem kwam na 12 minuten op voorsprong door een treffer van Jasper Jurg. De geel-blauwen lieten daarop de tegenstander komen en loerden zelf op de counter. Daaruit ontstonden weliswaar kansen maar die bleven onbenut.

Na rust ging Helios er fel in. De tussenstand in Warnsveld maakte duidelijk dat alleen winnen een optie was. Doelman Gertjan Kuiper stak met goede reddingen lange tijd een stokje voor de aspiraties van de tegenstander.

Op de valreep

De 80e minuut was al verstreken toen Helios alsnog langszij kwam (1-1). Aan een gelijkspel had niemand iets dus werd door beide ploegen de aanval gezocht. Pas toen de scheidsrechter zijn fluit al in de mond had voor het eindsignaal was daar ineens Pelle Schooltink voor de 1-2. Hij schoot de hoop van Helios de grond in en hield die van Lochem op een hogere plek op de ranglijst levend.

Lochem speelt de laatste wedstrijd volgende week zondag tegen kampioen Warnsveldse Boys. Bij winst kan de club nog naar de eervolle derde plaats doorschuiven. Colmschate staat op slechts 1 puntje afstand. Die laatste ploeg moet dan wel punten morsen tegen Witkampers. Voor een keertje gunnen de Larenaren dit de Lochemers vast.

Witkampers

Witkampers had op eerste pinksterdag moeite met KCVO uit Vaassen, dat maar twee posities hoger staat in de competitie. Het leek een uitgelezen kans om overtuigend van de degradatiezorgen te bevrijden. Het werd 1-0 voor de thuisploeg.

Toch zijn de Larenaren veilig en kunnen ze zich opnieuw handhaven in 3B. Ze zijn 3 punten los van de naast concurrent Albatross. Zelfs als de laatstgenoemde wint en Witkampers verliest, brengt het betere doelsaldo redding. Nu hopen dat Witkampers volgende week Lochem nog een handje helpt om derde te worden door punten te stelen van tegenstander Colmschate.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].