Voor overlast zorgend Steenbergen Metaalrecycling voldoet aan de regels

Voor overlast zorgend Steenbergen Metaalrecycling voldoet aan de regels

Omwonenden van Steenbergen Metaalrecycling gelegen op bedrijventerrein Hazenberg ervaren hinder van de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf. Omwonenden hebben een brief gestuurd richting gemeente om wat te doen aan de hinder die zij ervaren. Deze week heeft het college de indieners van deze brief een reactie gestuurd. Dit met de strekking dat er geen sprake is van een overtreding en de gemeente daarom geen maatregelen treft.

Het gemeentebestuur heeft direct na ontvangst van de brief de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) gevraagd om de actuele situatie in kaart te brengen. De afgelopen jaren heeft de OVIJ de situatie al diverse keren bekeken en hierover verslag uitgebracht. In het recente onderzoek is de huidige bedrijfsvoering van Steenbergen nader beschouwd. Op basis hiervan is de geluidsbelasting in de directe omgeving van het bedrijf en bij de meest nabijgelegen woningen opnieuw bepaald.

De geluidsbelasting is zowel gemeten als berekend en getoetst aan de grenswaarden van het Activiteitenbesluit. De conclusie van het uitgevoerde onderzoek is dat ruim aan de standaard normen van het Activiteitenbesluit wordt voldaan. Steenbergen Metaalrecycling is geen grote lawaaimaker en voldoet op basis van berekeningen en metingen aan de normen van het Activiteitenbesluit. Ook bestemmingsplantechnisch (handhaving) is er op dit moment geen sprake van een overtreding

Evenwel, in het geldende bestemmingsplan Hazenberg/Rhienderen Noord kunnen eventueel toekomstige grote lawaaimakers niet expliciet uitgesloten worden. De raad heeft onlangs een voorbereidingsbesluit genomen en de procedure voor het aanpassen van het bestemmingsplan wordt zo spoedig mogelijk opgepakt zodat er geen grote lawaaimakers zich kunnen vestigen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.