In Eerbeek weten ze wel hoe je een Facebook met gratis spullen moet beheren

In Eerbeek weten ze wel hoe je een Facebook met gratis spullen moet beheren

Langzaam bij beetje verlaten de leden van Facebookgroep Wie Goed Doet Goed Ontmoet. De stichting zorgt dat er gratis spullen aangeboden worden. Maar dat gaat niet altijd op een soepele manier. In Eerbeek weten ze (zonder subsidie) een soortgelijke groep in leven te houden. En dat met maar heel sporadisch discussies en ruzies. 

De Eerbeekse Sylvia Kraaijenhof is beheerder van de Facebookgroep 'weggeefhoek 0313 eerbeek en omstreken'. "Eigenlijk gaat het hier redelijk vanzelf. Er zijn niet veel onderlinge onenigheden", legt de beheerder uit. Uiteraard gaat het ook zo af en toe in die groep fout. "Dan proberen we het op te lossen of waarschuwen we de desbetreffende persoon. Mocht het doorgaan dan is het verwijderen en blokkeren van een lid. Maar dat is nog maar een enkele keer gedaan." 

"Ik zelf vind dat het een ieder vrij staat om het te vergeven aan wie ze willen"
Sylvia Kraaijenhof

In de Zutphense groep staat een waslijst aan regels bovenaan de pagina. In Eerbeek zijn dat aanzienlijk minder regels. Er mag geen geld gevraagd worden, er mag niks te huur aangeboden worden en medicijnen mogen niet weggegeven worden zijn een aantal van die regels. "Als dingen tegen de regels in aangeboden worden verwijderen we het bericht", legt Kraaijenhof uit. Eén van de regels in Wie Goed Doet Goed Ontmoet is dat leden hun spullen enkel en alleen mogen verloten door een lootje te 'trekken' via een website. Op andere manieren mag het niet, en een screenshot moet ingeleverd worden als bewijs. 

Lootje graag

"Normaliter is het de eerste die reageert die het krijgt. Maar als de leden dat niet willen moeten ze dat vermelden. Dan mogen de gevers zelf beslissen wie het krijgt." Dat dat in Zutphen niet het geval is vind de Eerbekenaar bijzonder. "Ik zelf vind dat het een ieder vrij staat om het te vergeven aan wie ze willen." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.