Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Op de N348 viel een dode na een ongeluk.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Transparantieprobleem over Zutphense formatie 'opgelost'

Tijdens de informele en openbare bijeenkomst maandagavond is het meningsverschil tussen de coalitie en oppositiepartijen bijgelegd. De oppositiepartijen waren niet blij met de manier van communiceren rondom de formatie. "Het is de hoogste tijd om eens bijgepraat te worden", beklemtoont Martijn Siemes (Burgerbelang) aan het begin van de bijeenkomst. Siemes stuurde vorige week een mail namens de partij aan GroenLinks met alle andere partijen in de CC. Alle oppositiepartijen lieten daarna weten de oproep, om bij elkaar te komen, te steunen. "Het tipje van de sluier leidde juist voor meer vragen. Er zijn vragen gesteld over de transparantie van het proces", vertelde Liza Luesink (GroenLinks).

Open dit artikel...

Transparantieproblemen en een liegende VVD'er | Formatie-Update #7

De zevende week van de formatie is begonnen. In de zesde week liet de voltallige oppositie weten niet blij te zijn met de transparantie, en bleek een VVD'er te liegen over zijn bedrijven. GroenLinks leidt de formatie. Totdat de coalitie gevormd is zal LokaalGelderland elke week spreken met GroenLinks-lijsttrekker Liza Luesink. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Bloemendief actief bij gedenkplek omgekomen Warnsvelder

Er zouden bloemendieven actief zijn bij de gedenkplek van de Warnsvelder Andres Rodriguez, die vorige zomer omgekomen is bij aan de Breegraven. De vader van Andres Rodriguez, Hans Burgers, plaatst een oproep op Facebook. En dit is niet de eerste oproep. Op 4 mei meldde hij ook al dat er bloemstukken ontvreemd zijn. Dinsdag plaatste hij opnieuw een oproep. "Het betreft twee vrouwen in een blauwe brommer scootmobiel 45km", weet hij te melden. Een buurtbewoner zou de dames gezien hebben. "Wie kan deze vrouwen linken aan de blauwe scootmobiel?", vraagt hij aan zijn volgers. 

Open dit artikel...

Dode bij ongeval met bestelbusjes op N348

Twee bestelauto's en een vrachtwagen zijn betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk op N348 bij Zutphen. Het ongeluk gebeurde tussen de Polbeek en het industrieterrein. De bestuurder van één van de bestelbusjes is overleden.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Martijn Siemes over formatie: "De transparantie is nog ver te zoeken"

Martijn Siemes (Burgerbelang) is ondanks de bijeenkomst van maandagavond nog niet tevreden over de transparantie van de coalitievorming. Ook heeft hij niet op al zijn vragen antwoord gekregen, en daar was de avond wel voor bedoeld.   "Er is niks bijgelegd. We zijn het gesprek aangegaan. De transparantie is nog ver te zoeken", vertelt Siemes. De Burgerbelang'er pleitte vorige week voor een gesprek waarin iedereen alle vragen kon stellen. Deze vond maandagavond plaats. Hij is echter niet helemaal tevreden. "We konden de vragen stellen, maar de antwoorden bleven iets te vaak uit en op een aantal vlakken een beetje tegenstrijdig."

Open dit artikel...

Zes partijen dienen motie van wantrouwen in tegen wethouder Annelies de Jonge

Aankomende maandag dienen zes van de tien partijen uit de Zutphense Gemeenteraad een motie van wantrouwen in tegen wethouder Annelies de Jonge. De Jonge is hier twee weken geleden, vlak na het interpellatiedebat in de Raad, al persoonlijk van op de hoogte gesteld. Waarom een motie van wantrouwen en waarom nu? "Het Plein en ook Delta zijn en blijven de zorgenkindjes van Zutphen. Het is belangrijk om op deze dossiers alert te reageren, er bijzondere aandacht aan te schenken en vervolgens daadkrachtig op te treden", legt Martijn Siemes namens de partijen uit in een persbericht.

Open dit artikel...

Wat geven de kiezers nu nog om de coalitiebesprekingen?

Als het aan de Zutphense oppositie ligt moet er meer openheid en transparantie komen bij de formatie. Dit omdat ze beter geinformeerd willen worden. Maar hoe zit dat bij de kiezers? Vinden zij dat er genoeg informatie is? En boeit ze de coalitiebesprekingen uberhaubt wel?  

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Maan stopt show op Keidagen na bierdouche

Zangers Maan is vrijdagavond kort na het beginnen van haar show van het podium gegaan na een bierdouche. De zangeres zag het niet meer zitten om haar optreden te vervolgen.  "Toen zij begon te zingen werd met bier en andere dingen gegooid. Ze is daarom van het podium gehaald door haar management", vertelt Keidagen-voorzitter Gerjan Vorkink aan Omroep Gelderland. De organisatie wilde dat Maan weer het podium opging, maar dat wilde de zangeres niet. "We hebben toen twintig of dertig kids uit het publiek gehaald en die gaven we backstage een fotosessie. Zij waren daarmee misschien nog wel gelukkiger dan met een optreden."

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.