Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Het was de week van 4 en 5 mei.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Staking streekvervoer

Maandag en dinsdag lag het streekvervoer plat. Echter wisten lang niet alle reizigers dat, bleek na een rondje gemaakt te hebben op het station van Zutphen. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

18 mei is de streefdatum voor het Zutphense coalitieakkoord

De zesde week van de formatie is begonnen! En deze week is de formatie-update iets later dan normaal, omdat er belangrijk nieuws te melden valt. De streefdatum voor het coalitieakkoort is namelijk bekend. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Burgerbelang niet tevreden over transparantie formatie

Na D66 laat nu ook Burgerbelang weten niet tevreden te zijn over de manier waarom gecommuniceerd wordt over de coalitievorming in Zutphen. "De informatie is erg summier en het gehele communicatieproces rondom de formatie heeft niet de openheid en transparantie die alle partijen vooraf hadden gewenst", meldt fractievoorzitter Martijn Siemes. 

Open dit artikel...

Dodelijk slachtoffer bij ernstig ongeluk op N345

Er is een ernstig ongeluk gebeurd op de N345 tussen Zutphen en Brummen. Eén van de betrokken automobilisten is daarbij om het leven gekomen. De weg is tussen De Hoven en Brummen afgesloten.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphens VVD-raadslid loog over zijn bedrijven

Ondernemer en VVD-raadslid Gijs Peteroff heeft gelogen over zijn bedrijven. Dat schrijft de Stentor. De ondernemer beweerde een Spaans en Duits bedrijf te hebben. Na onderzoek van de krant blijkt dat de bedrijven nog niet bestaan. Het waren enkel nog ‘wensen’ en plannen. Peteroff deed alsof de bedrijven al bestonden.

Open dit artikel...

Voltallige Zutphense 'oppositie' wil meer transparantie bij formatie, maandag is de bijeenkomst

Alle partijen die niet bij de coalitiebesprekingen zitten willen meer transparantie. Ze steunen allemaal Burgerbelang in hun oproep meer duidelijkheid te geven. Eerder was al bekend dat ChristenUnie, D66 en BewustZW de partijen steunen. Nu hebben ook Stadspartij en CDA aangegeven betere communicatie te willen. 

Open dit artikel...

Drie auto's klappen op elkaar op Deventerweg

Drie voertuigen zijn vrijdagochtend op elkaar gebotst. Dat gebeurde omstreeks 11.00 uur op de Deventerweg in Zutphen. Eén iemand raakte daarbij gewond.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Dodenherdenking bij het Gideonmonument

Zoals elk jaar op 4 mei stonden ook dit jaar we twee minuten stil om te denken aan onze oorlogsslachtoffers. In Zutphen was een herdenking bij het Gideonmonument. Voorafgaand was een plechtigheid in de Burgerzaal waarna een stille tocht gelopen werd. Alles was live te volgen via de livestream. Bekijk 'm hier terug. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel... 

Feest op de Groenmarkt tijdens Bevrijdingspop Achterhoek

Bevrijdingspop Achterhoek is zonder twijfel weer een succes te noemen. Bekijk de aftermovie van Bevrijdingspop Achterhoek 2018. Met in de hoofdrol: Valice, Navarone, Nieuwegrond, Smoking Alaska, Lou Patty, Colin Waters en Joe Cocker Tribute. 

Lees verder onder de video...

Bekijk alle video's van het festival...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.