FC Zutphen verliest geflatteerd met 0-4 van nummer 3 WHC uit Wezep

In een wedstrijd waar FC Zutphen blijft strijden om degradatie te ontlopen, wint WHC achteraf gemakkelijk met 0-4. FC Zutphen begon met veel inzet aan de wedstrijd, die onder ideale weersomstandigheden werd gespeeld. Door diverse schorsingen en blessures maakten vandaag 4 spelers van het A1-team deel uit van de wedstrijdselectie. Rick Vlutters en Nathan Greven startten in de basis en Jesse de Vries en Sem Veger startten op de bank.

WHC voetbalde gemakkelijk. De spelers bewogen veel en  wisten elkaar goed te vinden. De eerste kansjes waren voor WHC. Mede door goed keeperswerk van Marijn Sangers bleef het 0-0.

Domper

In de 20ste minuut nam WHC een corner die hoog over iedereen heen vloog. Ver voorbij de goal stond Carlos Lopez Macedo vogelvrij en kopte de bal hoog terug voor de goal. Tot verrassing van vriend en vijand verdween de bal over de keeper in de verre hoek: 0-1. Een domper voor FC Zutphen. Ze  moesten wederom in de achtervolging en deden dit met verve. Met veel inzet ontstond er een kans voor Nathan Greven. Helaas pareerde de keeper de bal tot corner. Ook schoten van afstand van Daniel Opoku troffen geen doel. In de tussentijd bleef Marijn Sangers alert, waardoor de eerste helft met 0-1 werd afgesloten. FC Zutphen werd niet weggespeeld en was mede op basis van inzet toch zeker wel gelijkwaardig.

Het begin van de tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. WHC kreeg aardige kansen. De keeper van Zutphen bleek een sta in de weg. Ook FC Zutphen liet zich niet onbetuigd. Pogingen van Nathan, Moussa en Thomas leverden steeds net niet het gewenste resultaat op. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen is het kennelijk niet weggelegd ook de factor geluk mee te krijgen.

De diepte

Voor de tweede maal uit een standaard situatie scoorde WHC. Met een snel genomen vrije trap werd spits Jonathan van Marle de diepte in gestuurd. Hidde Ruessink kon hem  niet bijhouden. Eén op één met de keeper schoot hij de 0-2 binnen. In de laatste fase trok FC Zutphen volop ten aanval. Men wenste zich niet neer te leggen bij de nederlaag. De ruimte die daardoor achterin ontstond werd door WHC goed benut. Adi Draganovic en Menno Kamphuis benutten hun kansen waardoor de wedstrijd voor FC Zutphen teleurstellend eindigde in 0-4. Goed te vermelden is dat ook de andere 2 spelers van de A1 een invalbeurt kregen. FC Zutphen, dat het dit jaar zeer moeilijk heeft in deze eerste klasse,  met tegenstanders waar “ruimhartig met de geldbuidel” wordt gestrooid, toont zich als een echte opleidingsvereniging, waar zelf opgeleide spelers kansen krijgen door te stromen. Met dit beleid slaagt men er in nu al vele jaren in om mee te strijden in de eerste klasse. Voorwaar een hele prestatie.

Debutant Nathan Greven werd door zijn goede spel verkozen tot 'Man of the Match'.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].