Sportclub Lochem slacht Witkampers in gemeentelijke derby

Sportclub Lochem slacht Witkampers in gemeentelijke derby

Sportclub Lochem heeft de derby tegen Witkampers donderdagavond met maar liefst 0-5 gewonnen. Het was bijna letterlijk eenrichtingsverkeer op het veld.

In een voor de gemeentelijke derby kenmerkende entourage met veel publiek, bengaals vuur, bier en een opperbeste stemming. Voor de Larenaren gold dat laatste vooral voor aanvang van de wedstrijd.

Spandoek

Aan de supporters lag het niet. Die hadden een enorm spandoek uitgerold met de tekst: ‘Witkampers Laren; laat zien dat je baas bent in eigen huis’. Alsof de duvel ermee speelde gebeurde het tegengestelde. De thuisploeg werd op het eigen Leussinkpark onder de voet gelopen. De aansporing vanuit de lucht – met een reclamevliegtuig – door hoofdsponsor Intratuin van Sportclub Lochem werkte achteraf beter.

Snel doelpunt

Al kort na het aanvangssignaal lag de 0-1 in het Larense net. Die kwam op naam van Thijmen Doeve. Nog voordat het eerste kwartier was verstreken trof Doeve opnieuw doel (0-2). Toen Mark van Donkelaar amper 23 minuten later opnieuw raak schoot voor de Lochemers konden de geel-blauwen het wat rustiger aan doen. Met de 0-3 op het scorebord werd de rust gehaald.

Matig schouwspel

Witkampers kon ook na de hervatting geen vuist maken. Omdat Lochem wist dat het de punten wel in the pocket had, werd de wedstrijd er qua schouwspel niet beter op. Oplevingen waren er rond de 60-ste minuut, toen Rico Lammerdink de 0-4 liet aantekenen en een kwartier voor tijd toen Boyd Sttaver de eindstand bepaalde op 0-5.

Hoe dan ook… het bleef nog lang ‘onrustig’ in Laren maar wel in de positieve zin van het woord.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.