Organisatie tevreden met Koningsfeest Brummen 'nieuwe stijl'
Koningsdag in Brummen.

Organisatie tevreden met Koningsfeest Brummen 'nieuwe stijl'

Wie vrijdag in Brummen kwam zag niks nieuws. Maar het festijn rondom de verjaardag van de koning is daadwerkelijk anders dan voorgaande jaren. En daar is de organisatie zeer te spreken over. 

"We hebben zeer veel positieve reacties gehad van bezoekers"
Betteke te Hoonte

De festiviteiten begonnen donderdagavond al. Brummen probeerde nachtleven te creëren tijdens de Oranjenacht. Organisator Betteke te Hoonte kijkt enthousiast terug op de eerste editie het evenement. "We zijn zelf erg tevreden. De band heeft de hele avond lekker staan zingen. En vooral aan het einde van de avond werd er gedanst." 

Bezoekers

De eerste editie van een evenement is altijd even aftasten voor de bezoekers. De Brummense oranje commissie is zeer tevreden over de opkomst. "Ik schat ongeveer 500 man was naar het Marktplein gekomen. We hadden geluk met het weer. Het was droog en een beetje fris. We hebben zeer veel positieve reacties gehad van bezoekers. Een aantal vond het erg leuk dat de Brummense oranje commissie trakteerde op bitterballen. In de tapwagens stonden allemaal vrijwilligers te tappen en keihard te werken. Wat ons betreft een succes, en zeker voor herhaling vatbaar."

Koningsdag

Tijdens Koningsdag zelf waren de activiteiten niet veel anders dan vandaag. Er was een kleedjesmarkt en er waren andere activiteiten. "We hebben dit jaar wel honderd kleedjes op de markt. En het was gezellig en druk", blikt te Hoonte terug. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.