GroenLinks Brummen niet te spreken over coalitievorming
GroenLinks-lijsttrekker Hennie Beelen.

GroenLinks Brummen niet te spreken over coalitievorming

De Brummense GroenLinks-fractie is niet te spreken over de manier waarop Brummen coalitie aan het vormen is. Woensdag kwam aan het begin van de middag naar buiten dat VVD, CDA, PvdA en Lokaal Belang verder gaan met het vormen van een coalitie, na de nodige onrust. De progressieve vinden dat een "bijzondere keuze." 

"Met verbazing hebben wij kennis genomen van het nieuws", schrijft de partij in een betoog richting de pers. "Gezien de onrust en het wegvallen van de stabiele basis bij Lokaal Belang, een bijzondere keus. Men ging toch voor een stabiele coalitie?"

"Ons rest alleen nog onze wenkbrauwen op te trekken"
GroenLinks

Eerder lieten VVD, PvdA en CDA weten geen vertrouwen meer te hebben in de manier van coalitievorming. Echter verschijnen die partijen wel weer aan de coalitietafel. Lokaal Belang-lijsttrekker Mame Douma is bij de partij vertrokken na het 'gedoe'. 

Fel

Op de manier van werken van de VVD reageert de partij fel. "Waar de VVD ,inmiddels de grootste partij, tijdens het debat in het gemeentehuis nog aangaf graag met GroenLinks en D’66 samen te willen werken, wordt nu de vorige/oude coalitie in stand gehouden 'aangevuld' met de VVD. Wil de VVD zo graag in de coalitie dat zij hun eigen voorkeur opzij zetten? Toch een wonderlijke move."

CDA en PvdA blijven dan nog over. "En die laatste was de grootste verliezer bij de verkiezingen." De partij eindigt de boodschap met: "Ons rest alleen nog onze wenkbrauwen op te trekken bij de gemaakte keuzes."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.