Waarom de seksshop in Zutphen gesloten is

Waarom de seksshop in Zutphen gesloten is

Seks verkoopt niet meer goed. Of tenminste, in winkels dan. Het aantal erotiekwinkels in ons land daalt flink, zo is ook de seksshop in Zutphen gesloten. 

De dalende lijn zet flink door. "De trend is onmiskenbaar", zegt directeur Gerard Zandbergen van marktonderzoeker Locatus tegen de NOS. "Veel mensen kopen tegenwoordig alle seksartikelen online. Makkelijk, en je hoeft niet opzichtig een winkel te bezoeken en over straat met de gekochte spullen."

"Naast hoogwaardige artikelen staan dubieus verpakte goedkope speeltjes"
Goedele Liekens

Oude vieze mannetjes

Het imago van een seksshop is nooit echt goed geweest. Niemand dacht aan de kwalitatief goede merken zoals Christine le Duc, maar oude vieze mannetjes was het beeld van een seksshop. Dat concludeerde seksuologe Goedele Liekes eind vorig jaar al in het AD. "Naast hoogwaardige artikelen staan dubieus verpakte goedkope speeltjes. Dat doet eerder denken aan toeristische winkeltjes aan de Reeperbahn (de hoerenbuurt van Hamburg, red.) dan aan exclusiviteit en luxe."

Lees verder onder de kaart...

De reden dat seksshops sluiten is niet dat mensen minder seks hebben, denkt Liekens. "Net als eten en een woning is seks een universele behoefte. Dat blijft dus wel. Er is nog steeds wel schroom, maar anders dan vroeger. Mensen willen tegenwoordig goeie seks, omgeven met een sfeer waarvoor ze zich niet hoeven te schamen. Rondslingerende videobanden met rare filmpjes passen al lang niet meer in dat beeld."

Internet 

Willem en Geesie Homan hebben een seksshop buiten de regio. Deze bestaat nog. Zij vertellen aan de NOS dat online de oorzaak is van het sluiten van winkels in hun branche. "We zien inderdaad dat er heel veel handel naar internet gaat", vertellen ze. "Het water staat ons aan de lippen. Er is zoveel concurrentie."

Dit heeft dus ook de seksshop in Zutphen genekt. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.