Stichting start eigen vervoersdienst voor ouderen

Stichting start eigen vervoersdienst voor ouderen

De stichting Stadsonderneming Zutphen is bezig met een project om een eigen vervoersdienst op te zetten voor ouderen. Onder de naam 'AutoMaatje' willen ze vervoer voor ouderen en minder mobiele inwoners van Zutphen en Warnsveld mogelijk maken. 

"Er is een grote groep ouderen voor wie vervoer een probleem is. Ze rijden geen auto en fietsen gaat ook niet meer. Dan word je wereld steeds kleiner. AutoMaatje is een simpele, klantvriendelijke en doeltreffende oplossing voor dit toenemende probleem", legt de stichting uit. "Inwoners vervoeren met hun eigen auto en in hun vrije tijd, stadsgenoten die anders moeilijk de deur uit komen." Tegen een vergoeding van 30 cent per kilometer moeten ouderen meekunnen met de vervoersdienst. 

AutoMaatje is ontwikkeld door de ANWB die hun expertise op vervoersgebied beschikbaar stelt voor dit maatschappelijk doel. Een lokale coördinator ontvangt de telefonische aanvragen en koppelt deze aan een beschikbare chauffeur. Het hele concept draait nu al in 30 steden. 

Echter zijn er nog wel vrijwilligers nodig. Wie chauffeur wil worden, en dus zelf een auto heeft, kan zich aanmelden door een mail te sturen

Politiek

Dat ouderen lastig uit de voeten kunnen met het openbaar vervoer in de gemeente Zutphen is ook in de politiek een onderwerp. BewustZW heeft aangegeven niet tevreden te zijn met het openbaar vervoer in Zutphen. Ze constateren dat het openbaar vervoer in Zutphen, Warnsveld en de Hoven niet overal de dekking biedt die inwoners wensen. En dat er inwoners zijn die niet in staat zijn naar de reguliere bushalten te lopen, en een taxi niet kunnen betalen. Daarom willen ze dat de gemeente daar iets aan gaat veranderen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.